Αυγενάκης: «Η εφαρμογή του ιδιώνυμου έφερε μείωση επεισοδίων κατά 80%»

Για το ιδιώνυμο το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε επιφέρει μείωση επεισοδίων κατά 80% και αύξηση εισιτηρίων μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην Βουλή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφερόμενος στην επαναφορά του νόμου που είχε πρωτοεφαρμοστεί πριν από 15 χρόνια, τόνισε ότι το νομοσχέδιο όταν είχε εφαρμοστεί επί Γ. Ορφανού, είχε φέρει μείωση επεισοδίων και ραγδαία αύξηση εισιτηρίων.

Το ιδιώνυμο έχει να κάνει με την απαγόρευση αναστολής, ενώ επίσης κάνει μετατροπή ποινών αδικημάτων βίας, και σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη θα φέρει επιστροφή κόσμου στα γήπεδα και περιορισμό των επεισοδίων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι γίνεται πλήρης εφαρμογή της μελέτης των FIFA/ UEFA για το ποδόσφαιρο, με εξορθολογισμό της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για τις λέσχες φιλάθλων τους.

Επίσης ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για την δυνατότητα σύστασης Β΄ ομάδων για τις ΠΑΕ της Super League τονίζοντας ότι θα βάλει ένα τέλος στο γαϊτανάκι του μαζικού δανεισμού παικτών κάτω των 23 ετών, τονίζοντας ότι ανάλογες ρυθμίσεις με τις Β ομάδες υπάρχουν σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Σκωτία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Δείτε επίσης: Απόλλων Σμύρνης: Έκλεισε τον γκολκίπερ της Καβάλας, Ηλία Κυρίτση – Ανακοίνωσε 15 αποδεσμεύσεις

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ