Αυγενάκης: Οι αθλητές να δώσουν το καλό παράδειγμα στους εμβολιασμούς

Έκκληση σε όλους τους αθλητές έκανε ο Υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «να δώσουν ως πρότυπο το καλό παράδειγμα στην κοινωνία».

Ο απηύθυνε το κάλεσμα προς τους αθλητές στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 στον Αθλητισμό και μελλοντικές προκλήσεις», την οποία συνδιοργανώνουν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των ειδικών»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ Αυγενάκης χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ως «το μεγαλύτερο όπλο» για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Προκειμένου να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα στην κανονικότητα, είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι. Ο εμβολιασμός είναι το μεγαλύτερό μας όπλο, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τον επικίνδυνο αυτό εχθρό. Και οι αθλητές μας, η στάση των οποίων αποτελεί πρότυπο για την κοινωνία, πρέπει να βγουν μπροστά, να δώσουν το παράδειγμα και να αναδείξουν την αξία του εμβολιασμού. Τώρα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των ειδικών, ώστε να επανέλθουμε οριστικά στην κανονικότητα και μαζί να σχεδιάσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τον αθλητισμό στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των μελών των αθλητικών ομοσπονδιών και των Επιτροπών Διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις νέες συνθήκες και προκλήσεις όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στον αθλητισμό.

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο ορθοπεδικός χειρουργός, μέλος της ΥΕΕ της ΓΓΑ, Οδυσσέας Παξινός κ.α.

Δείτε επίσης: Γιατί λέμε ψέματα; – Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός «ψεύτη»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr