Μπακογιάννης: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται στον Βοτανικό» (vid)

Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «OPEN Sport» και μίλησε για το θέμα που «καίει» τον Παναθηναϊκό το οποίο δεν είναι άλλο από το νέο γήπεδο, λέγοντας ξεκάθαρα ότι το «τριφύλλι» θα αγωνίζεται στον Βοτανικό από το 2026 κι έπειτα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φετινή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού: 

«Έχουμε κάνει μια πάρα, μα πάρα πολύ καλή αρχή, είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί βλέπω μια σφιχτή καλοδουλεμένη ομάδα. Και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει ταλεντάρες, ταλέντα και ταλεντάκια».

Για την καλή περίοδο που διανύει ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά και έξω αγωνιστικά με το project του γηπέδου: 

«Γιατί όχι, μετά από όλα αυτά τα χρόνια δεν το αξίζουμε και εμείς; Να πούμε τί κάναμε τη Δευτέρα γιατί πολύς κόσμος ακούει δημοπράτηση και σου λέει τι είναι αυτό. Ζητάμε από υποψήφιους αναδόχους να έρθουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να κάνουν οικονομικές προτάσεις και θέλουμε περίπου 9 με 11 μήνες για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης».

Για τις μάχες που δόθηκαν για αυτό το project:

«Εμείς στην πραγματικότητα, τί κάναμε; Αναστήσαμε το project, δεν θα το είχαμε πετύχει αυτό αν δεν είχαμε πετύχει τη συνεργασία. Για αυτό και δεν κουράζομαι και ας με έχετε ακούσει, θέλω να το ξανακάνω, να λέω το ευχαριστώ. Στον Παναγιώτη τον Μαλακατέ, τον πρόεδρο του ερασιτέχνη αλλά και τα μέλη που με την ψήφο τους στήριξαν αυτό το έργο».

Για τα χρονοδιαγράμματα: 

«Έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πολύ μεγάλες εκκρεμότητες. Η πρώτη εκκρεμότητα είναι να προχωρήσουμε με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη είμαστε πάρα πολύ κοντά, η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η δεύτερη εκκρεμότητα η οποία είναι πολύ σημαντική είναι οι υποδομές. Είναι κρίσιμες, είναι καταλυτικές και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τις δημοπρατήσουμε και αυτές».

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων και πότε θα δούμε μπουλντόζες: 

«Μπουλντόζες θα δούμε πολύ νωρίτερα. Στις πρόδρομες εργασίες θα φτάσουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Άρα μπουλντόζες θα δείτε όπως έχω δεσμευτεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα ένα άλλο έργο είναι οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη που υπολογίζονται για το 2023».

Για την επιφυλακτικότητα των φίλων του Παναθηναϊκού για τη φυγή από τη Λεωφόρο και την μετακίνηση στον Βοτανικό: 

«Την καταλαβαίνω γιατί υπάρχει συναισθηματική σχέση με τη Λεωφόρο. Βέβαια ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Δομάζο να λέει ότι η Λεωφόρος ήδη από παλιά του έπεφτε μικρή. Ο Βοτανικός είναι τρία χιλιόμετρα από την Ομόνοια, πόσο δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο; Είναι το  ευρύτερο κέντρο».

Για τα οικονομικά και αν υπάρχει κίνδυνος για το έργο ή για καθυστερήσεις: 

«Ολοκληρώσαμε τη μελέτη, τώρα, λαμβάνοντας υπόψιν και τα χειρότερα σενάρια, άρα όχι δεν ανησυχώ. Το πιο μεγάλο κομμάτι της δουλειάς έχει γίνει, τα δύσκολα είναι πίσω μας. Εμείς θα δημοπρατήσουμε τα έργα των υποδομών στην ώρα τους. Το λέω και το ξαναλέω και το ξαναλέω. Το 2026 θα μπούμε στο νέο γήπεδο, τελεία».

Για την τάφρο εσωτερικά του γηπέδου: 

«Υπάρχει μια διαδικασία, η μελέτη κατασκευής, την οποία εμείς έχουμε υιοθετήσει γιατί θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο, που σημαίνει ότι κάποια ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στην εξειδίκευση της μελέτης, ένα από αυτά είναι και η τάφρος. Λίγη υπομονή.

Για το αν η διπλή ανάπλαση είναι το έργο «παρακαταθήκη» για τον δήμαρχο Μπακογιάννη: 

«Είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο και από ένα δήμαρχο. 40 χιλιάδες άνθρωποι θα γεμίσουν αυτό το γήπεδο το 2026, αυτό είναι που μετράει. Όπως και οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα πηγαίνουν και θα απολαμβάνουν έναν χώρο πρασίνου στην Αλεξάνδρας».

Για το πως σκέφτεται ότι είναι πιθανόν να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: 

«Δεν έχω σκεφτεί μέχρι εκεί, υποθέτω όμως ότι θα γυρίσω στα παιδιά μου και θα τους πω ότι να… άξιζε τον κόπο». 

Δείτε επίσης: Παναθηναϊκός: Σπόραρ, Κώτσιρας, Ιωαννίδης στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Άρη

Loading