Μπεγερίν για Μουντιάλ 2022: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το απολαύσω σε βάρος 6.500 νεκρών ανθρώπων»

Χαρούμενος δηλώνει ο Έκτρο Μπεγερίν με την απόφαση του Λουίς Ενρίκε να τον αφήσει εκτός αποστολής της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα από τη μία είναι στεναχωρημένος αφού θα ήθελε να εκπροσωπήσει την πατρίδα του και από την άλλη όμως νιώθει ανακουφισμένος αφού δεν θα μπορούσε να παίξει σε μια διοργάνωση που είχε 6.500 νεκρούς εργάτες πριν την έναρξή της.

propoli

Αναλυτικά η δήλωση του Μπεγερίν

«Ως ποδοσφαιριστής το να μην είμαι στο Κατάρ και στην εθνική ομάδα είναι κάτι που με στεναχωρεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι χαρούμενο.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το απολαύσω σε βάρος 6.500 νεκρών ανθρώπων που συμμετείχαν στις εργασίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άνθρωποι από χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, στην πλειονότητά τους άνδρες μεταξύ 30 και 40 ετών που αναζητούσαν μόνο μια αξιοπρεπή ζωή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Στο τέλος το ποδόσφαιρο είναι και πάλι μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας, της απληστίας, του εγωισμού και της διεύρυνσης όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες.

Για μένα ο μόνος τρόπος για το αντιμετωπίσουμε είναι να αναζητήσουμε ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, αγάπη μεταξύ μας και να μεγαλώσουμε τις κοινότητές μας. Σε μια κοινωνία τόσο πολωμένη όσο η δική μας, πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις συνθήκες και τις ιδέες μας και να αρχίσουμε να μας βλέπουμε όπως είμαστε όλοι, άνθρωποι».

Δείτε επίσης: Έχασε ξανά την ψυχραιμία του ο Τσιτσιπάς: Πετά μπαλάκι προς τον πατέρα του – Το κοινό τον αποδοκιμάζει

Loading