Μποροβήλος: «Δεν θα διακοπεί το πρωτάθλημα»

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας και για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στις ομάδες της Super League, μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά όσα είπε στη Δίκη στο ΟΡΕΝ:

propoli

Αρχικά σημείωσε για τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο Παναιτωλικός:

«Θα εξετάσουμε τα απαραίτητα έγγραφα που θα μας σταλούν και θα αποφασίσουμε. Εφόσον διαπιστώσουμε ότι όλα είναι όπως μας τα αναφέρουν, τότε θα οδηγηθεί ο αγώνας σε αναβολή».

Για το αν μπορεί να διακοπεί το πρωτάθλημα από τα πολλά κρούσματα:

«Είναι δύσκολη μια απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος. Οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες και κανείς δε μας λέει ότι σε μια εβδομάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αν οι συνθήκες χειροτερεύσουν, τότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα αντιδράσουμε. Στην παρούσα φάση όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για διακοπή. Η Λίγκα έχει δείξει στα χρόνια της πανδημίας ότι για μας προέχει η υγεία. Εχουν αναβληθεί μόνο τρία παιχνίδια. Δεν αρκούμαστε πλέον σε ράπιντ, είναι υποχρεωτικό το PCR. Για το πρωτόκολλο θα δούμε κάποια επιμέρους ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν. Για παράδειγμα αν κολλήσουν και οι τέσσερις τερματοφύλακες τι γίνεται; Λειτουργούμε με το πρωτόκολλο».

Για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Θάνο Πλεύρη:

«Λόγω της Όμικρον αποφασίστηκε το 10% στα γήπεδα με το πλαφόν των 1000 εισιτηρίων, μας είπε ο κ. Πλεύρης. Οι ομάδες βρίσκονται προ του μεγάλου προβλήματος. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι λένε ότι έκανα το εμβόλιό μου και τώρα μου στερείτε το γήπεδο. Εκεί λοιπόν έγινε μια διεξοδική συζήτηση, υπάρχει μια απόφαση που ισχύει μέχρι τις 16 του μήνα και μετά θα συζητήσουμε ξανά. Μας μίλησε και για τον υγειονομικό πρωτόκολλο και ήδη προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές. Ο κ. Πλεύρης ανταποκρίθηκε άμεσα και είδε το πρόβλημα. Πιστεύω πως θα επανεξεταστεί το θέμα».

Για το αν είναι εμβολιασμένοι οι ποδοσφαιριστές και το αν απασχολεί τις ομάδες το τι θα κάνουν με τους ανεμβολίαστους:

«Είναι προσωπικά δεδομένα, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι εμβολιασμένοι οι ποδοσφαιριστές. Στον Αστέρα είναι όλοι εμβολιασμένοι. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός στους ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν έχει υποχρεώσει παίκτες να εμβολιαστούν. Και στους διαιτητές η μεγάλη πλειοψηφία έχει κάνει το εμβόλιο. Eφαρμόζουμε ό,τι λέει ο νόμος».

Για τις επιδιώξεις της διοίκησης της Λίγκας:

«Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε με τους λοιμωξιολόγους όταν κληθούμε και να δούμε αν μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό των φιλάθλων. Αλλά προέχει η υγεία. Στην πράξη πολλές φορές είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η μάσκα. Επιτέλους θέλουμε να δούμε γήπεδα και με φιλοξενούμενους οπαδούς. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος φτιάξαμε τους αγωνιστικούς χώρους και σιγά σιγά θα φύγει η βία. Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δε λύνονται με το 1,5 εκ. του στοιχήματος. Ούτε μπορούν να λυθούν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Τα χρήματα που δίνονται σε κάθε ομάδα, πρέπει να ελέγχονται».

Για το αν συνάντησαν τον κ. Αυγενάκη:

«Δε μιλήσαμε, αλλά ζητήσαμε ακρόαση και με την πρώτη ευκαιρία θα τον συναντήσουμε όχι μόνο για αυτό το θέμα, αλλά και για άλλα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα μας δεχθεί».

Για το ότι δυσφημείται πολλές φορές το πρωτάθλημα από δηλώσεις των ίδιων των παραγόντων:

«Η οποιαδήποτε υπονόμευση ή δυσφήμηση είναι σε βάρος του αθλήματος. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Υπάρχουν παθογένειες, προβλήματα που καλούμεθα να τα λύσουμε».

Για τη διαιτησία και τα όσα είπε ο Κλάτενμπεργκ στον Αυγενάκη περί απειλών που δέχεται ο Αγγλος αρχιδιαιτητής:

«Πρέπει να δούμε τι διημείφθη, δε γνωρίζω ακριβώς το έχει γίνει. Δεν μπορώ να μιλήσω για υποθετικά σενάρια. Αν είναι κάτι επιλήψιμο, πρέπει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους. Δεν είμαι κοινωνός της κατάστασης. Ο διαιτητής τόσο ο εν ενεργεία όσο και ο μη εν ενεργεία στηρίζεται από τη λέξη αποδοχή. Πρέπει να έχει αποδοχή. Όταν έχει αποδοχή και λάθη να κάνει, προχωράει. Ο κ. Κλάτενμπεργκ είναι ένας ξένος διαιτητής και αντιλαμβάνεστε ότι ήρθε χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Οι ομάδες δε γνώριζαν επίσης. Ένας άνθρωπος που δεν έχει προϊστορία λοιπόν και είχε ένα πλεονέκτημα. Δεν είχε προηγούμενα με τις ομάδες και αυτό δεν το έχει ένας Έλληνας.

Εγώ υποστηρίζω και είμαι υπέρ του Έλληνα αρχιδιαιτητή, όμως από τη στιγμή που το ποδόσφαιρό μας έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να πάμε σε ένα μεταβατικό στάδιο για να διώξουμε την καχυποψία. Πρέπει να καταλάβουν οι παράγοντες ότι πρέπει να σκοτωνόμαστε μόνο μέσα στις γραμμές και όχι έξω από αυτές. Θα κριθεί στο τέλος αν ήταν επιτυχημένος και αυτό το αποφασίζει η ΕΠΟ. Πρέπει από εκεί και πέρα να δείξουμε ότι μπορούμε να το πάρουμε στα χέρια μας τη διαιτησία. Ο Έλληνας είναι καλός διαιτητής, αλλά δεν έχει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Πρέπει οι παράγοντες να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές».

Για το αν είναι άνθρωπος που βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο:

«Ο κάθε άνθρωπος και ειδικότερα ένας που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο οφείλει να βάλει το μαχαίρι εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Μέσα από το συμβούλιό μου κάνω προτάσεις και εισηγήσεις. Εκεί θα πω την άποψή μου. Δεν είναι όλα στο χέρι μου. Είναι ένας συνεταιρισμός. Θα το κάνω μέσα στο όργανο».

Για τα γεγονότα της Ριζούπολης το 2003 και το… προσωνύμιο που απέκτησε:

«Θα απαντήσω με ερώτηση: Σε ποιον κανονισμό μπορούσα να στηριχτώ για να φύγω; Τι θα έλεγα, ότι φεύγω από το γήπεδο; Για το παιχνίδι δεν υπήρχε ούτε πλάγιο για διαμαρτυρία. Στα περισσότερα που συνέβησαν ήμουν στα αποδυτήρια. Σε γήπεδο ακατάλληλο και με 6000 φιλοξενούμενους και δεν άνοιξε μύτη από πλευράς επεισοδίων. Να ελέγξω τι έγινε στη φυσούνα και όταν ήρθε η φιλοξενούμενη ομάδα;

Για τις κόντρες των ισχυρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι για το προϊόν και για το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ενωμένοι. Δεν τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Αν γίνει, θα δούμε μεγάλη βελτίωση. Θα φτιάξει το ποδόσφαιρο αν είμαστε όλοι μαζί».

Δείτε επίσης: Ήττα και… αποκλεισμός για την Παπαμιχαήλ

Loading