Μπούμπκα: Χαιρετίζει την απόφαση της ΔΟΕ για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης υπέρ των Ουκρανών αθλητών

Υπερ της δημιουργίας ενός ταμείου από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την υποστήριξη Ουκρανών αθλητών, είναι ο νυν πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα

«Η δημιουργία από τη ΔΟΕ ενός ταμείου αλληλεγγύης για να βοηθήσει τους Ουκρανούς αθλητές είναι μια απόφαση άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων», σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο θρύλος του άλματος εις ύψος και νυν πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. .

Ο Μπούμπκα συζήτησε αυτό το θέμα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό την Κυριακή. «Ενημέρωσα τον Ντένις Σμίγκαλ για τα συγκεκριμένα βήματα, τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν αυτά τα ποσά για να οργανωθεί η συμμετοχή Ουκρανών αθλητών σε όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις και προπονητικούς αγώνες, καθώς και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Το ποσό που προορίζεται γι΄ αυτό το ταμείο αλληλεγγύης δεν αποκαλύφθηκε.

«Ο συντονισμός των εργασιών αυτού του νέου Ταμείου Αλληλεγγύης της Ουκρανικής Ολυμπιακής Κοινότητας και Αθλητισμού έχει ανατεθεί σε μένα, ως Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Μπούμπκα. 

«Έχουν ήδη δημιουργηθεί επιχειρησιακά γραφεία στην Ουκρανία και τη Λωζάνη για τη συλλογή πληροφοριών, των αναγκών και την παροχή άμεσης βοήθειας», είπε ακόμη και κατέληξε:

«Αυτό το έργο συνεχίζεται με το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας και τις Εθνικές Ολυμπιακές Ομοσπονδίες. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης τόνισε ότι οι αθλητές μας πρέπει να εκπροσωπούν τη χώρα τους σε προγραμματισμένους διεθνείς αγώνες και επανέλαβε την πλήρη υποστήριξή του σε μια τέτοια δράση».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ