Χιούλμαντ: «Αδύνατο να παίξεις μετά από όσα έγιναν»

Οι καρδιές μας έφυγαν από την θέση τους βλέποντας τον Έρικσεν της Ίντερ πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τις αισθήσεις του και τους γιατρούς από πάνω του.

Μπορεί ο παίκτης εν τέλει να συνήλθε και όλο αυτό να ανήκει στο παρελθόν, ωστόσο οι παίκτες της Εθνικής Δανίας που τελικά έπαιξαν την αναμέτρηση με την Φιλανδία, ήταν σαν να μην είχε περάσει ούτε ένα λεπτό.

Τα πόδια βαριά, τα αποδυτήρια σιωπηλά,και η καρδιά γεμάτη φόβο και πόνο. Μια μέρα που πρέπει να αλλάξει άρδην την ιστορία του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί να νίκησαν οι Φιλανδοί, ωστόσο ούτε για αυτούς ήταν εύκολο. Δείτε τι δήλωσαν οι δύο προπονητές:

Μάρκου Κανέρβα (Προπονητής Φινλανδίας): «Ήταν μία βραδιά με πολλά συναισθήματα για μας. Πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά κι ένα εναρκτήριο ματς με την Δανία μέσα στην έδρα της. Όταν ακούσαμε τον εθνικό μας ύμνο ήταν πολύ συγκινητικό για μας. Και μετά αυτό που συνέβη με τον Έρικσεν, πολύ δραματικό και λυπηρό γεγονός. Και στο τέλος πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από τον αγώνα. Και βέβαια είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Απίστευτο, θα το θυμόμαστε αυτό το ματς για πάρα πολύ καιρό, για διαφορετικούς λόγους. Είπα στους παίκτες μου ότι καταλαβαίνω τα συναισθήματά τους και πως ένιωθαν μετά από αυτό που συνέβη στον Κρίστιαν. Τους είπα “προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε όσο μπορείτε στο ματς”. Τους είπα “γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε”, αλλά εκείνοι τα κατάφεραν άψογα.» 

Κάσπερ Χιούλμαντ (Προπονητής Δανίας): «Καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι αδύνατο να παίξεις ένα ποδοσφαιρικό ματς αυτού του επιπέδου, βλέποντας έναν από τους καλύτερους σου φίλους να μάχεται για τη ζωή του. Δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο περήφανος γι΄ αυτό το γκρουπ ανθρώπων που προσφέρουν τέτοια υποστήριξη ο ένας στον άλλο σε δύσκολες στιγμές, όταν ένας αγαπημένος τους δίνει μάχη για τη ζωή του. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη νύχτα και όλοι καταλάβαμε τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Ο Κγιάερ ήταν βαθύτατα συγκινημένος. Ήταν αμφίβολος εάν θα συνέχιζε και προσπάθησε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το καταλαβαίνω απόλυτα.»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ