Αναστολή του VAR και πέντε αλλαγές: ανάμεσα στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για την επανεκκίνηση της Premier League τον Ιούνιο, με ολοκλήρωσή της τον Ιούλιο, υπάρχει επίσης αυτή η πρόταση, όπως αποκάλυψε η Daily Express.
Οι δύο προαναφερόμενες καινοτομίες εμπνέονται από την προστασία της υγείας. Στην Αγγλία, το VAR είναι δομημένο με ένα κεντρικό πεδίο κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, σε ένα κτίριο στο πάρκο Στόκλεϊ, όπου εργάζονται τρία άτομα για τα βίντεο, με καθήκον να παρακολουθούν τα παιχνίδια και να δίνουν εντολές στους διαιτητές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, λοιπόν, αυτή η διαδικασία θα έθετε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο σύστημα VAR.
Η πρόταση να αυξηθεί ο αριθμός των αλλαγών σε πέντε συνδέεται με τον «μαραθώνιο» των 92 αγώνων σε σαράντα ημέρες. Αυτό θα επέτρεπε στις ομάδες να διατηρούν καλύτερα την ενέργειά τους και να προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εκτίθενται στον κίνδυνο τραυματισμών μετά από μια σύντομη περίοδο προπόνησης, που είναι αναγκαία πριν την επανεκκίνηση της διοργάνωσης, ύστερα από μια τέτοια απραξία.
Το ραντεβού την Παρασκευή 3 Απριλίου, με τη συνάντηση του συλλόγων της κορυφαίας αγγλικής κατηγορίας, αποτελεί μια θεμελιώδη διασταύρωση. Η δραστηριότητα έχει ανασταλεί ως το τέλος του μήνα και στην αυριανή συνάντηση θα αποφασιστεί πως θα είναι η συνέχεια.
Αυτές τις ώρες, μάλιστα, αυξήθηκε η πίεση εναντίον της Ένωσης των Άγγλων ποδοσφαιριστών για να αντιμετωπιστεί το ακανθώδες θέμα των μειώσεων των μισθών. Ένα ζήτημα έντονο ενώπιον της κοινής γνώμης και ο κύριος τίτλος των σημερινών αθλητικών σελίδων, μαζί με την ακύρωση του τουρνουά του Wimbledon.
Η απάντηση των παικτών είναι ότι θέλουν να λάβουν ένα συγκεκριμένο και λεπτομερές αίτημα. Κατά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, το θέμα των περικοπών των μισθών θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Εν τω μεταξύ δύο ομάδες, η Νιούκαστλ και η Τότεναμ, ξανάρχισαν προπονήσεις, μηδενίζοντας ή μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ