Χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ για Παπαδάκη/Σιζερόν

Η -ελληνικής καταγωγής- Γαλλίδα, Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο συμπατριώτης της, Γκιγιόμ Σιζερόν, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ (χορός στον πάγο), των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Πεκίνο

Η 26χρονη Παπαδάκη, σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα Χιρστούγεννα του 2021, είχε δηλώσει, ότι στόχος της ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση, μετά το αργυρό μετάλλιο που είχαν πάρει με τον 27χρονο Σιζερόν, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ήταν το μόνο που έλειπε από την τροπαιοθήκη των Παπαδάκη/Σιζερόν, οι οποίοι δικαίως θεωρούνται από τα κορυφαία «δίδυμα» στην Ιστορία του αγωνίσματος.

Το ζευγάρι από την Γαλλία, εκτέλεσε άπταιστα το πρόγραμμα του υπό τον ήχο της «Ελεγείας» του Γκαμπριέλ Φορέ, που παίζεται σε τσέλο και πιάνο και συγκέντρωσε 226,98 βαθμούς, συγκομιδή που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησαν οι Βικτόρια Σινίτσινα και Νικίτα Κατσαλάποφ από την Ρωσία (220,51β.) και το χάλκινο, οι Μάντισον Χάμπελ και Ζάκαρι Ντόνοχιου από τις ΗΠΑ (218,02β.).

Loading