Δεν θα στείλει διπλωματική αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 η Δανία, λόγω ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Δεν είναι μυστικό ότι εμείς από την πλευρά μας ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα», είπε ο Κόφοντ, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα παρευρεθούμε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κίνα».
Η απόφαση έρχεται αφότου οι χώρες της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή στάση σε διαβούλευση στη Βρέστη αυτή την εβδομάδα.
Στο μποϊκοτάζ των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Κίνας προστέθηκαν η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.
Η Ολλανδία επίσης δεν θα στείλει επίσημη διπλωματική αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των περιορισμών για την COVID-19, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Κίνα αρνείται τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και έχει καταδικάσει το μποϊκοτάζ ως προδοσία των Ολυμπιακών Αρχών.
Δείτε επίσης: Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα της 15ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα και τον κόσμο
- Εγκαινιάστηκε το νέο Εργομετρικό Κέντρο του ΕΚΑΕ στο ΟΑΚΑ
- Δριμύ κατηγορώ του Ν. Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης: «Καμία ανοχή στο παρακράτος και τη συγκάλυψη»
- Καινοτόμες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στο 17ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
- Μολυσμένος αγιασμός από την Αιθιοπία φέρνει πολυανθεκτική χολέρα στην Ευρώπη
- Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. προσέφεραν δώρα στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων ενόψει του Πάσχα