Δανοί δημοσιογράφοι δέχονται μπούλινγκ από τις αρχές του Κατάρ – Άφαντη η FIFA η οποία πανηγυρίζει για το μουντιάλ

Ξεκίνησε το μουντιάλ ξεκίνησαν και τα… παρατράγουδα.

Πόσο συντηρητικό μπορεί να γίνει το καθεστώς του Κατάρ μας απέδειξαν δημοσιογράφοι από την Δανία, οι οποίοι δέχθηκαν μπούλινγκ από τις αρχές του Κατάρ.

Συγκεκριμένα στην μία περίπτωση, οι άνθρωποι του Κατάρ απείλησαν τον δημοσιογράφο και τον Camera Man ότι θα σπάσουν την κάμερα προκειμένου να σταματήσουν να βιντεοσκοπούν.

Μάλιστα αυτό έγινε σε ζωντανή μετάδοση με την τηλεόραση της Δανίας, ενώ ο δημοσιογράφος τους έδειξε την διαπίστευση ότι μπορούν να βιντεοσκοπούν σε όποιο δημόσιο χώρο θέλουν.

Ακόμα ένα περιστατικό συνέβη και πάλι με Δανό δημοσιογράφο, ο οποίος φορούσε περιβραχιόνιο με την ένδειξη «one love» και τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου.

Εκεί ο αστυνομικός του Κατάρ ήταν πολύ πιο ευγενικός ζητώντας του – και πάλι σε ζωντανή μετάδοση – να βγάλει το περιβραχιόνιο καθώς είναι παράνομο.

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να το βγάλει και μάλιστα του πρότεινε να το κρατήσει στο χέρι του, με τον αστυνομικό να του τονίζει ότι πρέπει να το βγάλει.

Άφαντη η FIFA

Και μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό η FIFA είναι… άφαντη. Ξεκίνησε το μουντιάλ του Κατάρ με όλες τις ντροπιαστικές εικόνες και η παγκόσμια ομοσπονδία είναι… απούσα.

Πως επιτρέπει η FIFA να γίνονται όλα αυτά και να καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό του πιο αιματοβαμμένου μουντιάλ;

Μάλιστα το πάει ακόμα παρακάτω τονίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε και εκείνη να φιλοξενήσει το μουντιάλ, με τον ποδοσφαιρικό κόσμο να αισθάνεται μια αποστροφή για την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Δείτε επίσης: Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Τσιντώτας