Δείπνο του Λ. Αυγενάκη με τους «ασημένιους» Ολυμπιονίκες

Βραδινή έξοδο με τον προπονητή και αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, είχε χθες (14/3) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Οι “ασημένιοι” Ολυμπιονίκες του Τόκιο θέλησαν να ευχαριστήσουν προσωπικά τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη διάταξη που πέρασε στο πρόσφατο αθλητικό νομοσχέδιο, με την οποία αναγνωρίζεται το επίτευγμά τους ως ισότιμο με αντίστοιχες επιτυχίες στα ατομικά αθλήματα. Παράλληλα, οι διεθνείς πολίστες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και κατέθεσαν προτάσεις για το ζήτημα των κινήτρων σε διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, με τον κ. Αυγενάκη να τονίζει ότι στόχος της αθλητικής μεταρρύθμισης είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου πλαισίου.

propoli

Φωτογραφίες από τη χθεσινή βραδιά «ανέβασε» στο facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι πολίστες και ο προπονητής τους, Θοδωρής Βλάχος, ήθελαν να πουν και από κοντά ένα “ευχαριστώ”, επειδή οι δεσμεύσεις έγιναν άμεσα πράξεις, με τον αθλητικό νόμο που ψηφίσαμε τις προάλλες: Αποκαταστήσαμε την άνιση μεταχείριση και πλέον τα ομαδικά μας αθλήματα, που διακρίνονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουν ίσα δικαιώματα στις επιβραβεύσεις της Πολιτείας, ακριβώς την ίδια που απολαμβάνουν δικαίως και οι Ολυμπιονίκες των ατομικών αθλημάτων. Συζητήσαμε και για την αθλητική μεταρρύθμιση και κυρίως για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου κινήτρων και προνομίων για διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους -και της εποχής. Άκουσα με προσοχή τους προβληματισμούς, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, συνεχίζοντας τη διαβούλευση σ’ αυτό το ζήτημα, που απασχολεί την αθλητική οικογένεια καιρό τώρα».

 

Loading