Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι «αιωνίων»

Δεκτή έγινε η ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός για τον τρόπο λήψης της απόφασης στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα η ΚΕΔ της ΕΟΚ έκρινε τον τρόπο λήψης της απόφασης των διαιτητών κατοχυρώνοντας το καλάθι της Αμερικανίδας παίκτριας του Παναθηναϊκού.

Κάτι που σημαίνει, ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 72-72 και πλέον απομένει η απόφαση για το εάν θα επαναληφθεί ή θα συνεχισθεί στην παράταση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό με 72-70 τον Παναθηναϊκό, με τους διαιτητές να αποφασίζουν ότι το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ των «πρασίνων» -με το οποίο ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση- ήταν εκπρόθεσμο.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της απόφασης των διαιτητών, επειδή είδαν το Instant Replay από τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Το διαιτητικό «τρίο» του ντέρμπι (Τσαρούχα – Ανδρικόπουλος – Καλδίρης), ανέφερε στο φύλλο αγώνος, ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Ριντ και απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του βίντεο.

Δείτε επίσης: Έκανε το 1-1 ο ΠΑΟΚ, όλα κρίνονται στο ΟΑΚΑ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ