«Δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό» στην Premier League

Οι παίκτες και οι διαιτητές της Premier League θα φοράνε καθ΄όλη την διάρκεια της σεζόν το σήμα «No Room For Racism» («δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό) στις φανέλες τους για τη σεζόν 2020/21, όπως έκανε γνωστό στην επίσημη ιστοσελίδα της η κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Όπως αναφέρεται, θα χρησιμεύσει ως συνεχής υπενθύμιση της δέσμευσης της Premier League, των συλλόγων, των παικτών της και της PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) κατά του ρατσισμού.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, βασισμένη σε όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν, όταν σε συνεννόηση με τους παίκτες, το «Black Lives Matter» εμφανίστηκε στις φανέλες για όλους τους αγώνες μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Από την έναρξη, τον Μάρτιο του 2019, η εκστρατεία «No Room For Racism» προώθησε την ισότητα σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου, ενθαρρύνοντας την αλλαγή συμπεριφοράς και προτρέποντάς τους φιλάθλους να αναλάβουν δράση αναφέροντας οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

«Εμείς, οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι διαιτητές, έχουμε μια μακροχρόνια δέσμευση για την αντιμετώπιση των διακρίσεων. Οι παίκτες έχουν δικαίως φωνή σε αυτό το θέμα, το οποίο είδαμε την περασμένη σεζόν», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Prmeier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

«Συνεχίσαμε να μιλάμε και να ακούμε τους παίκτες σχετικά με αυτό το ζήτημα. Και θα τους υποστηρίξουμε για να συνεχίσουν να υπογραμμίζουν τη θέση της Premier League κατά του ρατσισμού. Οι διακρίσεις σε οποιαδήποτε μορφή είναι εντελώς απαράδεκτες και το «No Room For Racism» καθιστά τη θέση μας, μηδενικής ανοχής. Δεν θα σταματήσουμε σε αυτό το σημαντικό ζήτημα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους, τους παίκτες και τους συνεργάτες μας για την αντιμετώπιση κάθε επιβλαβούς συμπεριφοράς».

Α. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr