Διεθνής Ομοσπονδία Τένις: Περισσότερες κινήσεις για την ψυχική υγεία των αθλητών

 O επικεφαλής της Oμοσπονδίας Ντέιβιντ Χάγκερτι μίλησε στο Reuters και τόνισε πως πρέπει να γίνουν μεγαλύτερα βήματα για την προστασία της ψυχικής υγείας των αθλητών

Η αποχώρηση της Ναόμι Οσάκα από το Ρολαν Γκαρός τον Μάιο ανέδειξε το ζήτημα, που βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο στους Αγώνες του Τόκιο με την Σιμόν Μπάιλς. 

«Η ψυχική υγεία είναι πολύ, πολύ σημαντική, συνεργαζόμαστε με τους απαραίτητους φορείς για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε εκεί για τους παίκτες, ότι λαμβάνουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται με τον κατάλληλο τρόπο. Αλλά νομίζουμε ότι μπορούμε ακόμα καλύτερα. Νομίζω ότι οι αθλητές μετά από 15-18 μήνες αποκλεισμού, είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να είμαστε εκεί για τους αθλητές και σίγουρα το τένις το παίρνει πολύ σοβαρά. Η πανδημία έχει σίγουρα εντείνει τις συζητήσεις μας. Όλοι θέλουν να συνεργαστούν όσο καλύτερα μπορούν. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Δεν θέλω να δημιουργήσω μεγάλη ελπίδα ότι ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει με αυτό, όμως  ταυτόχρονα πιστεύω ότι κάνουμε πρόοδο και συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο 64χρονος Αμερικανός.

Δείτε επίσης: Κορακάκη: Οι δηλώσεις της μετά τον τελικό της σκοποβολής (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ