Παρά την ήττα του με 97-93, ο ΠΑΟΚ έφυγε με χαμόγελα από τη Ντιζόν, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του 13ου Ομίλου στους «16», εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα έδρας για την προημιτελική φάση του FIBA Europe Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φρίμπουργκ (3-3 ρεκόρ) που τερμάτισε δεύτερη τον Όμιλο Ν. Η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι πήρε τις βοήθειες που χρειαζόταν στο τέταρτο – και καθοριστικό – δεκάλεπτο από τους Τζάκσον Κρούζερ και Τζέικομπ Φόρεστερ, κρατώντας τη διαφορά των 14 πόντων (95-81) με την οποία είχε επιβληθεί της γαλλικής ομάδας στο Παλατάκι. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Φρανκ Μπάρτλεϊ.
Με τους Ρόμπιν Ντουκότ και Γκρεγκόρ Χρόβατ να… κάνουν θραύση, η Ντιζόν μπήκε εξ αρχής σε ρόλο οδηγού. Η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους επτά πόντους (19-12) 3:52 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Κρούζερ, από την άλλη, να φαντάζει όαση στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Με τον Γκάβιν Γουέαρ να παίρνει τη σκυτάλη, οι Γάλλοι βρέθηκαν και στο +9 (21-12), ενώ με τρίποντο του τελευταίου, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 30-20. Τα τρίποντα των Εμέκα Αντετοκούνμπο και Κωνσταντίνου Ιατρίδη έκλεισαν την ψαλίδα της διαφοράς (31-26).
Με Ντουκότ και Μαρκίς ΜακΝτάφι, η Ντιζόν άγγιξε για πρώτη φορά τη διαφορά της ήττας του αγώνα στο Παλατάκι, κάνοντάς το 56-43 στο 21′. Ο Μάσιμο Καντσελιέρι έριξε στο παρκέ και τον Νταβόντε Άπσον, ο οποίος είχε αποκομίσει τραυματισμό από το ματς με το Λαύριο, όμως στην τρίτη περίοδο ο Μπάρτλεϊ μαζί με τον Κατσίβελη ήταν αυτοί που κράτησαν όρθιο τον ΠΑΟΚ. Το 65-51 στα μισά, έγινε 71-62 τρία λεπτά πριν το τέλος, με τα πολλά λάθη (16 στο σημείο εκείνο) να «πληγώνουν» τους Θεσσαλονικείς και το φινάλε του δεκαλέπτου να βρίσκει τη Ντιζόν στο +12.
Με τον Σαβάρ Ρέινολντς να αναλαμβάνει δράση, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στους εννέα (81-72). Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, το σκορ έγινε 85-77 με βολή του Άπσον για να έρθουν πέντε μαζεμένοι πόντοι του Γουέαρ για το 90-77 στο 36’. Ο Κρούζερ έδωσε μια λύση με τρίποντο για να ακολουθήσει ακόμη ένα του Κέντρικ Χέντερσον για το 90-83, με τον Φόρεστερ να μειώνει στους πέντε (90-85) στο 37’. Το τελευταίο δίλεπτο βρήκε το σκορ στο 95-88, με τον Κρούζερ να… τελειώνει την υπόθεση με νέο τρίποντο, για να φτάσουν οι δύο ομάδες στο τελικό 97-93.
Πλέον, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τις διπλές αναμετρήσεις με τη Φρίμπουργκ, έχοντας πια ανοίξει διάπλατα το δρόμο για μια σημαντική διάκριση στο FIBA Europe Cup.
Τα δεκάλεπτα: 30-20, 52-43 (ημ.), 78-66, 97-93 (τελικό).
Διαιτητές: Σεργέι Ζάστσουκ, Γιαν Μπαλούν, Χαβιέ Σάντσεζ Τόρες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΝΤΙΖΟΝ (Λοράν Λενιαμέ): Μπουθ 6 (5ασ), ΜακΝτάφι 9, Ντουκότ 11 (2), Καμαρτίν 3 (1), Χόλστον 10 (2), Χρόβατ 17 (1), Γουέαρ 24 (1), Σένγκεφελντερ 4, Ζουλιέν 8 (2), Ντοκοσί 5 (6ριμπ), Νταλί.
ΠΑΟΚ (Μάσιμο Καντσελιέρι): Χέντερσον Τζούνιορ 8 (2), Άπσον 4, Φόρεστερ 7 (8ριμπ), Ιατρίδης 5 (1), Περσίδης, Κατσίβελης 10 (3), Παπαδάκης, Μπάρτλεϊ 21 (2), Αντετοκούνμπο 3 (1), Ρέινολντς Τζούνιορ 11 (1), Κρούζερ 24 (4).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ