Δημήτρης Διαμαντίδης: Ένας θρύλος στην All-25 Euroleague Team

Δημήτρης Διαμαντίδης: Ένας θρύλος στην All-25 Euroleague Team

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους πέντε παίκτες που ανακοίνωσε σήμερα (4/3) η Euroleague και οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης με αφορμή τα 25 χρόνια «ζωής» της. Ο παλαίμαχος γκαρντ του Παναθηναϊκού και οι Μάικ Τζέιμς, Βασίλιε Μίτσιτς, Άντονι Πάρκερ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποτελούν τη δεύτερη φουρνιά της All-25 Euroleague Team. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανακοινωθεί άλλοι πέντε παίκτες, συγκεκριμένα οι Βασίλης Σπανούλης, Νάντο Ντε Κολό, Σέρχιο Γιουλ, Ραμούνας Σισκάουσκας και Νίκολα Βούιτσιτς.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν φίλαθλοι (10%), προπονητές με τίτλο Euroleague (40%), εκπρόσωποι ΜΜΕ (10%) και μέλη των κορυφαίων ομάδων των δεκαετιών 2000-2010 και 2010-2020, καθώς και παίκτες που έχουν αναδειχθεί MVP (40%).

Για τον Διαμαντίδη, ο οποίος κατέκτησε τρεις τίτλους Euroleague με τον Παναθηναϊκό (2007, 2009, 2011), η διοργανώτρια αρχή τον χαρακτηρίζει ως τον απόλυτο ηγέτη εντός και εκτός παρκέ. Ο Διαμαντίδης ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της δυναστείας του Παναθηναϊκού και αναδείχθηκε MVP της Euroleague για τη σεζόν 2010-11, ενώ ήταν γνωστός για την ελίτ αμυντική του ικανότητα καθώς και για την ικανότητά του να ελέγχει την επίθεση σε κρίσιμες στιγμές. Ήταν ο μόνος παίκτης που ψηφίστηκε και στις δύο καλύτερες ομάδες της δεκαετίας για το 2000-10 και το 2010-20.

Ο Διαμαντίδης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους τίτλους της EuroLeague το 2007, το 2009 και το 2011 και ήταν ο MVP του φάιναλ φορ στο πρώτο και το τελευταίο από τα τρία. Εξακολουθεί να θεωρείται το χρυσό πρότυπο της Euroleague για την άμυνα, έχοντας κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Euroleague έξι φορές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Το 2011 έγινε ο μόνος παίκτης που κατέκτησε τη Euroleague, αναδείχθηκε MVP της Euroleague και απέσπασε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού την ίδια σεζόν. Ο Διαμαντίδης οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε πέντε φάιναλ φορ στις πρώτες οκτώ σεζόν του στη Euroleague, με τέσσερις επιλογές στην καλύτερη πεντάδα της All-EuroLeague, αριθμός που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην ιστορία της διοργάνωσης.

Loading

Play