ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: «Η βία, σωματική ή ψυχολογική, είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής»

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: «Η βία, σωματική ή ψυχολογική, είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής»

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου και καταδικάζει κάθε μορφής βία, ψυχολογική είτε σωματική και τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, η δύναμη της οποίας πρέπει να γίνει παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας.

«H βία, σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής. Απαιτεί φωνή και όχι σιωπή από τα θύματά της, ούτως ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, η οποία πλέον είναι το ζητούμενο στην υπόθεση της γενναίας Σοφίας Μπεκατώρου. Η Σοφία και κάθε άνθρωπος που έχει υποστεί βία, γυναίκα ή άνδρας, πρέπει να γνωρίζει πως θα έχει δίπλα της το σύνολο της κοινωνίας από τη στιγμή που θα σπάσει τη σιωπή της» αναφέρει η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Και προσθέτει: «Για το αναπηρικό κίνημα και ειδικά για τα άτομα με νοητική αναπηρία και τις βαριές αναπηρίες, η βία που εκδηλώνεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μέσω του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ο.κ, αποτελεί αγκάθι για την πλήρη ενσωμάτωση των εκπροσώπων της σε μια υγιή κοινωνία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικός ο ρόλος της Πολιτείας, αφού για τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας, απαιτούνται πεπαιδευμένοι πολίτες.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και όλων εκείνων των ανθρώπων που βρήκαν το θάρρος, να δημοσιοποιήσουν μια τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το παράδειγμα της Σοφίας, ας γίνει παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας και ας αποτελέσει εφαλτήριο για την δημιουργία ενεργών ευαισθητοποιημένων πολιτών έτοιμων να αντιδράσουν άμεσα σε τέτοιες μορφές βίας που διέπουν όλους τους κοινωνικούς χώρους όπως ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, τα ΜΜΕ, η πολιτική και κυρίως οι εργασιακοί χώροι.

Εμείς από την πλευρά μας, ως πολυομοσπονδία, που έχει στις τάξεις της χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες ιδίως όταν ανάμεσα τους υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών πουν αδυνατούν λόγω της φύσης της αναπηρίας τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ανεξάρτητα με την ηλικία τους, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για ένα περιβάλλον και δη αυτό του αθλητισμού, χωρίς βία, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις.

Εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση κι αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε και στο μέλλον».

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play