Έφτασε στην Αθήνα ο Δημήτρης Μπακοχρήστος

«Ένα μετάλλιο το ήθελα πάρα πολύ. Ένας αγώνας, ο οποίος πήγε πίσω λόγω COVID-19. Προσπαθήσαμε να είμαστε καλά» δηλώνει ο αθλητής

«Ήρθαμε εδώ να υποδεχθούμε το υπόλοιπο κομμάτι από την Παραολυμπιακή αποστολή. Τα παιδιά που έρχονται σιγά σιγά με τα μετάλλια. Το ζητούμενο δεν είναι τα μετάλλια. Ο Δημήτρης μας φέρνει το μετάλλιο και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, αλλά κάθε φορά αυτό που λέω είναι ότι μόνο και η συμμετοχή είναι τρομερή διάκριση,» ήταν τα πρώτα λόγια υποδοχής του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, κατά την άφιξη του Παραλυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρήστου. Μαζί ήταν και ο Πασχάλης Κουλούμογλου, αλλά και η Ευθυμία Γκουλή.

«Η υπέρτατη διάκριση είναι το μετάλλιο. Από εδώ και πέρα έχουμε το Παρίσι 2024 μπροστά μας και εμείς ως Πολιτεία θα είμαστε δίπλα τους,» κατέληξε λέγοντας ο Γιώργος Μαυρωτάς στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή του «χάλκινου» Παραολυμπιονίκη της Άρσης βαρών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ένα μετάλλιο το ήθελα πάρα πολύ. Ένας αγώνας, ο οποίος πήγε πίσω λόγω COVID-19. Προσπαθήσαμε να είμαστε καλά. Σκοπός μας ήταν να μείνουμε υγιείς. Είχαμε περισσότερο στο μυαλό μας να είμαστε ασφαλείς μέχρι την τελευταία ημέρα. Έκανα ό,τι καλύτερα μπορούσα,»  δήλωσε ο Μπακοχρήστος.

Η 8η Παραολυμπονίκης Ευθυμία Γκουλή τόνισε: «Πρώτη Παραολυμπιάδα στο Τόκιο! Είμαι πολύ χαρούμενη. Πέτυχα αυτό που ήθελα και συνεχίζουμε για τις επόμενες Παραολυμπιάδες. Μακάρι να μέναμε με τα άλλα παιδιά και να ερχόμασταν όλοι μαζί, αλλά δεν γίνεται λόγω του πρωτοκόλλου».

Ο 7ος Παραολυμπονίκης της άρσης βαρών Πασχάλης Κουλούμογλου επισήμανε: «Προσπαθήσαμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τον στόχο του καθενός. Πιστεύω ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μας όλα αυτά τα χρόνια. Και ελπίζω η Πολιτεία να βοηθήσει όντως και στις πράξεις, γιατί υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια αδιόριστοι αθλητές και 4 χρόνια απλήρωτα τα πριμ. Οπότε όταν λέμε ότι στηρίζουμε πρέπει αυτά να γίνουν πράξεις».   

Την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ εκπροσώπησε ο Κώστας Σιάχος

«Ήρθαμε να υποδεχτούμε τα παιδιά ως Ομοσπονδία. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε τους αθλητές και για το μετάλλιο, αλλά πάνω από όλα για τις συμμετοχές γιατί για εμάς οι συμμετοχές στη Παραολυμπιάδα είναι τεράστια υπόθεση και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εδώ πέρα και να υποδεχτούμε τους αθλητές».

Εκ μέρους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χάρης Περδίκης, ο οποίος είπε: «Οι επιτυχίες είναι ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε στο μέλλον για καλύτερα αποτελέσματα».

Τέλος, ο προπονητής Χρήστος Τριφύλλης, ο οποίος μετέβη στο αεροδρόμιο για να πάρει τον Μπακοχρήστο, τόνισε: «Εγώ είμαι διπλά χαρούμενος γιατί ο Μπακοχρήστος είναι δικός μου αθλητής. Ξεκινήσαμε μαζί και είναι το δεύτερο μετάλλιο που έρχεται στα Γιάννενα».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr