Εγκατέλειψε και η Γιουβέντους τη European Super League

Οριστική “ταφόπλακα” φαίνεται ότι μπαίνει στο εγχείρημα της European Super League, καθώς οι δύο μοναδικοί από τις 12 ιδρυτικούς συλλόγους, οι οποίοι δεν έχουν – ακόμη – αποχωρήσει είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Την αρχή έκαναν οι έξι αγγλικές ομάδες, ακολούθησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, τη σκυτάλη πήραν οι Μίλαν και Ίντερ και… πριν από λίγο είχαμε ανακοίνωση αποχώρησης (έστω προσωρινής) από τη Γιουβέντους.

Η ανακοίνωση της Γιουβέντους

«Αναφορικά με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Γιουβέντους  στις 19 Απριλίου 2021, σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας του Super League και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, γνωρίζουμε τις εκπεφρασμένες προθέσεις ορισμένων συλλόγων να αποσυρθούν από αυτό το πρότζεκτ, αν και οι απαραίτητες διαδικασίες βάσει της συμφωνίας μεταξύ των συλλόγων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γιουβέντους, ενώ παραμένει πεπεισμένη για την εγκυρότητα των αθλητικών, εμπορικών και νομικών παραδοχών του πρότζεκτ, πιστεύει ότι επί του παρόντος έχει περιορισμένες δυνατότητες ολοκλήρωσης με τη μορφή, με την οποία είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Η Γιουβέντους παραμένει προσηλωμένη στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμης αξίας για τον σύλλογο και για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κίνημα».

Δείτε επίσης: European Super League: Συνεχίζεται ο “χορός” αποχωρήσεων, εκτός… και η Ίντερ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ