Η Εθνική Ανσάμπλ Νεανίδων σκόρπισε ενθουσιασμό στο Φάληρο και έγραψε τις πιο όμορφες σελίδες του επετειακού, 10ου Aphrodite Cup, το οποίο αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά την αφετηρία των προσπαθειών για τις Ελληνίδες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής. Σε μία διοργάνωση που έσπασε όλα τα ρεκόρ, με 310 συμμετέχουσες από 27 χώρες και με την κερκίδα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Tae Kwon Do να σφύζει από φιλάθλους, η ελληνική ομάδα έκανε δικό της άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (23/03), μία ημέρα μετά την επικράτησή της και στον Σύνθετο Αγώνα.
Αποτελούμενη από τις Ιοκάστη Κηρύκου, Μαρία Μανάτου, Αντωνία Παπαδοπούλου, Νικόλ Σελμανάι, Κατερίνα Σπανουδάκη και Εστέλλα Φέρρα, η Εθνική Νεανίδων κατέκτησε την 1η θέση στα 5 ζεύγη Κορύνες με μουσική «Τα ωραία του Τσιτσάνη» και με 21,050 βαθμούς, υποσκελίζοντας το Μεξικό (20,650 β.) και τις ΗΠΑ (20,250 β.). Η «γαλανόλευκη» ομάδα άγγιξε το μετάλλιο και στον τελικό των 5 Στεφανιών, όπου αγωνίστηκε υπό τους ήχους του “I’m Still Standing” του Έλτον Τζον και κατετάγη 4η με 20,450 βαθμούς.
Στο Ατομικό Γυναικών, η Παναγιώτα Λύτρα κράτησε τα καλύτερα για τους επόμενους αγώνες, στους οποίους θα είναι πιο έτοιμη να αναδείξει τα πλεονεκτήματα των καινούργιων προγραμμάτων της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την 6η θέση στον τελικό της Κορδέλας με 24,250 β. και την 8η θέση στο Στεφάνι με 18,650 β. Παράλληλα, την πρώτη της συμμετοχή σε έναν τελικό αυτού του επιπέδου έζησε η Νεφέλη Καλύβα, η οποία κατέκτησε την 6η θέση στο Στεφάνι με 24,250 β.
Δείγματα της αξίας τους έδειξαν και οι μικρότερες ηλικιακά Ελληνίδες, οι οποίες πήραν μέρος στους τελικούς οργάνων του Ατομικού Νεανίδων: Ένα βήμα από το βάθρο των νικητριών έφτασαν η Αναστασία Μαρία Καγκάλου στο Στεφάνι (4η με 24,250 β.) και η Βαλέρια Καμινίδου στην Μπάλα (4η με 23,650 β.). Επιπρόσθετα, η Καγκάλου κατέλαβε την 7η θέση στην Κορδέλα (20,950 β.) και η Γεωργία Σαρρή πήρε την 8η θέση στις Κορύνες (21,700 β.).
Μία διαφορετική νότα πρόσθεσαν οι πρώην πρωταθλήτριες Βαρβάρα Φίλιου, Μαριέττα Τοπολλάι, Χριστίνα Ρήγα και Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, οι οποίες χάρισαν δεκάδες μπλουζάκια στους φιλάθλους που δημιούργησαν ξανά την ωραιότερη ατμόσφαιρα στις εξέδρες!
Παράλληλα, με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα ετών του Aphrodite Cup οι διοργανωτές προχώρησαν σε ειδικές βραβεύσεις, ξεκινώντας από δύο αστέρια των προηγούμενων ετών. Η Βαρβάρα Φίλιου βραβεύθηκε ως η πρώτη νικήτρια του Σύνθετου Ατομικού Γυναικών το 2015 και η Ελένη Κελαϊδίτη ως πολυνίκης του θεσμού, με τρία χρυσά στο Σύνθετο (2016, 2017, 2019). Επιπλέον, τιμήθηκαν η πρώην περιφερειακή σύμβουλος του Νοτίου Τομέα Αθηνών Μαρία Νερούτσου για την πολύτιμη συμβολή της στην ανάπτυξη του Aphrodite Cup, οι Χορηγοί της διοργάνωσης Εργαστήρι Καπόλα και Coral Hotel, καθώς και η Ομοσπονδία Γυμναστικής του Καζακστάν για τη δεκαετή συμμετοχή της στον θεσμό.
Στην Τελετή Λήξης, τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Αλέξανδρος Πανταζής. Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασιλική Μιλλούση. Από πλευράς της διοίκησης της Ε.Γ.Ο. παρευρέθηκαν η Α’ Αντιπρόεδρος Έλενα Καϊτεζίδου και άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι.
«Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Ραντεβού του χρόνου, στο 11ο Aphrodite Cup!», τόνισε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, βάζοντας τον επίλογο.
Το 10o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup πραγματοποιήθηκε από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ