Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Παρίσι, και η παρουσία της ελληνικής αποστολής ήταν εξαιρετική, αναδεικνύοντας μία από τις καλύτερες συμμετοχές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια των Αγώνων, καταγράφηκαν 419 παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ σε διάφορα αθλήματα, καθιστώντας αυτό το γεγονός μία από τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 37 αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τρεις συνοδούς και προπονητές, υπήρξε καταλυτική στο να αποδοθεί αυτή η εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Τα αποτελέσματα επικεντρώνονται στη δυναμική της, που γαλουχήθηκε τα τρία χρόνια προετοιμασίας πριν φτάσει στο Παρίσι.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η ελληνική αποστολή είχε την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων από το 2004, όταν στην Αθήνα κατέκτησε 20 μετάλλια (3 χρυσά, 13 αργυρά, 4 χάλκινα) και 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 αργυρά, 10 χάλκινα) στο Πεκίνο το 2008. Η δυναμική που δημιούργησε η συμμετοχή της το 2004 αποδείχθηκε καρποφόρα και στους επόμενους αγώνες.
Στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια, εκ των οποίων 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα. Τα ατομικά επιτεύγματα που ξεχώρισαν περιλαμβάνουν τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο για 5η συνεχόμενη φορά, και τον Νάσο Γκαβέλα, που έγινε ο πρώτος Έλληνας δρομέας που διατήρησε τον τίτλο του.
Πέρα από τα μετάλλια, οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες. Η Χριστίνα Γκέντζου έγινε η μικρότερη αθλήτρια που κέρδισε μετάλλιο στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Δώρα Πασχαλίδου κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο τζούντο. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, σε ηλικία 54 ετών, σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο.
Η ελληνική αποστολή κατέδειξε τη μακροχρόνια αναπτυξιακή πορεία των Παραολυμπιακών Αθλημάτων, με σπουδαίους αθλητές που έκαναν τη χώρα περήφανη με τις επιδόσεις τους.