Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επενδύει στους ‘Ενισχυμένους Αγώνες’, γνωστούς ως ‘Enhanced Games’ (Ενισχυμένοι Αγώνες).
Η ‘1789 Capital’, μια επενδυτική εταιρεία με επικεφαλής τους Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, Όμιντ Μαλίν και Κρις Μπούσκιρκ, όπως αναφέρει το ‘sportico’, επενδύει στην ‘Enhanced Ltd.’, μια startup που επιδιώκει να δημιουργήσει μία διοργάνωση τύπου Ολυμπιακών Αγώνων όπου οι αθλητές είναι ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιούν φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση.
Η άντληση κεφαλαίων σύμφωνα με την Enhanced ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια, αν και δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες. Εκτός από τη ‘1789’, υπάρχει επίσης το ‘Karatage’, ένα επενδυτικό ταμείο του Ηνωμένου Βασιλείου που επικεντρώνεται κυρίως στα κρυπτονομίσματα και την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με μια λίστα με τις επενδύσεις του που συνέταξε η S&P Global Market Intelligence και η Apeiron Investment Group.
Ο Ντ’ Σόουζα, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στη νομική φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, θεωρεί ότι η Enhanced θα διοργανώσει μια εκδήλωση τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που επικεντρώνεται στα ‘αθλήματα που έχουν σημασία’, όπως στίβο, κολύμβηση και άρση βαρών. Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να αποκαλύψουν ποια βελτιωτικά απόδοσης χρησιμοποιούν και να υποβληθούν σε ένα μπαράζ εξετάσεων πριν από τον αγώνα.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παγκόσμια Ένωση Αντιντόπινγκ (World Anti-Doping Association) εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους αγώνες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι ‘Για πάνω από 100 χρόνια, οι ελίτ που είναι υπεύθυνες για τον παγκόσμιο αθλητισμό καταπνίγουν την καινοτομία.’
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ