Ολυμπιακοί Αγώνες: Επικριτικοί οι Ιάπωνες για την διεξαγωγή των αγώνων

Τα δύο τρίτα των Ιαπώνων δεν πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες ανακοινώνει δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική εφημερίδα Asahi, δύο τρίτα των Ιαπώνων δεν πιστέυουν ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τους Ολυμπιακούς αγώνες, εξαιτίας του νέου κύματος του κορονοϊού.

propoli

Στην δημοσκόπηση, το 68% εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ικανότητα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων να ελέγξουν τις μολύνσεις από κορονοϊό, ενώ παραπάνω από τους μισούς συμμετέχοντες (55%) να επισήμαναν ότι αντιτίθονται στη διεξαγωγή τους. 

Από τους 1.444 συμμετέχοντες, τα τρίτα τέταρτα δήλωσαν ότι συμφωνούν με την απόφαση να απαγορευθεί η παρουσία θεατών στους Αγώνες, καθώς η παρουσία νέων αθλητών, αξιοματούχων, στελεχών και επισκεπτών πιθανόν να εισάγει νέα κρούσματα και πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού, ενώ από τις 2 Ιουλίου οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο έχουν ανακοινώσει 58 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αθλητών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων. 

Ο Κόζι Ουάντα, καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Υγείας του Τόκιο και σύμβουλος της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης δήλωσε:«Πολλοί αθλητές ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πάρτι ή εκδηλώσεις προτού πάνε στο Τόκιο (…) Οπότε υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν στις χώρες τους».

Το πιο πρόσφατο κύμα της επιδημίας στο Τόκιο σημειώνεται έπειτα από τέσσερα προηγούμενα, το πιο θανατηφόρο από τα οποία ήταν αυτό του Ιανουαρίου ενώ παράλληλα ο αριθμός ημερησίων κρουσμάτων ξεπερνάει τα 1.000 για πέμπτη συνεχόμενη μέρα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading