ΕΠΟ: Σκληρή ανακοίνωση στον Λ. Αυγενάκη

«Η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ», ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  απαντώντας στον στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την τοποθέτησή του κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Όταν εμπλέκετε συνειδητά το τραγικό συμβάν με την ΕΠΟ δηλώνετε συνειδητά ότι είστε εκτός πραγματικότητας, διακατέχεστε από εμπάθεια και προφανώς έχετε άλλους σκοπούς. Η κοινοβουλευτική παρουσία απαιτεί υπευθυνότητα και ειλικρίνεια,» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ. 

propoli

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) αναφέρεται: 

«Μετά τους δράστες της άθλιας επίθεσης κατά του δικαστή-μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακάλυψε χθες ότι “η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ”.

Ο ευρηματικός, αλλά και αδίστακτος -όπως αποδεικνύεται- Υφυπουργός, χθες χρησιμοποίησε ακόμη κι ένα εκ των τραγικοτέρων τα τελευταία χρόνια συμβάντων στην πατρίδα μας, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει για πολλοστή φορά τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας.

Ελπίζει προφανώς ότι έτσι θα αποκρύψει τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες αφενός για την σχεδόν τριετή καθυστέρηση να φέρει για κύρωση στη Βουλή τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια, προστασία και τις υπηρεσίες σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και αθλητικά γεγονότα, που υπεγράφη το 2016, και αφετέρου για την απόλυτη αδράνεια της πολυδιαφημισμένης steering committee για την καταπολέμηση της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων, η οποία χάθηκε στο επικοινωνιακό πανηγυράκι που ο ίδιος είχε στήσει στο υπουργείο του στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Αλλά ξεχάσαμε… Σύμφωνα με τον αμετροεπή Υφυπουργό, ο Οργανισμός που προΐσταται “έχει υλοποιήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Ολιστική Μελέτη”.

Δεν υπάρχει Έλληνας, εξάλλου, που δεν γνωρίζει ότι χάρη στις παρεμβάσεις Αυγενάκη ήδη δρουν η Εθνική κεντρική δομή ακεραιότητας που προβλέπει η συνθήκη Μακόλιν, η εθνική πλατφόρμα, η Διευθύνουσα Ομάδα Υλοποίησης, οι τροποποιήσεις στον Αθλητικό Νόμο, η υλοποίηση των διεθνών προγραμμάτων συμμετοχής και πρόληψης και το Δίκτυο εθνικών και περιφερειακών υπευθύνων ακεραιότητας, που προβλέπονται στο άρθρο 10 (σελίδες 89-93 και σελ.95) της “Μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο”, Οκτώβριος 2020.

Κύριε Αυγενάκη, σεβαστείτε το Κοινοβούλιο και τους Πολίτες. Όταν εμπλέκετε συνειδητά το τραγικό συμβάν με την ΕΠΟ δηλώνετε συνειδητά ότι είστε εκτός πραγματικότητας, διακατέχεστε από εμπάθεια και προφανώς έχετε άλλους σκοπούς. Η κοινοβουλευτική παρουσία απαιτεί υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

Κύριε Αυγενάκη, αντί να ασχολείστε με τη διοίκηση της ΕΠΟ και το Αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων, που κατά συρροή βάναυσα προσβάλλετε, υλοποιείστε άμεσα όλα τα παραπάνω, τα οποία ΔΕΝ τολμήσατε να αναφέρετε χθες στη Βουλή και προηγουμένως στον κ. Πρωθυπουργό, ως υφιστάμενες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της κυβέρνησης προς τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Αλέξης Κούγιας: «Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση» 

Loading