Ευρωπαϊκός αποκλεισμός στον ΠΑΟ αν δεν εξοφλήσει τα χρέη του

Ευρωπαϊκός αποκλεισμός! Αυτή θα είναι η τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA, αν οι πράσινοι μέχρι την 1η Μαρτίου, δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα χρέη τους.

Ευρωπαϊκός αποκλεισμός για ΠΑΟ

Με ανακοίνωσή του το Financial Control Body της UEFA ενημερώνει πως ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA σε όποια από τις επόμενες τρεις σεζόν (2018/19, 2019/20 και 2020/21) προκριθεί αγωνιστικά, εφόσον οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να αποδείξουν μέχρι την 1η Μαρτίου, ότι έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους, ή έχουν έρθει σε διακανονισμό με τους πιστωτές τους σχετικά μετά τα ποσά που έχουν προσδιοριστεί ως ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Και πρόστιμο…

Παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 200.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, ωστόσο από αυτό το ποσό οι 100.000 ευρώ είναι με αναστολή και θα ισχύσουν μόνο αν το «τριφύλλι» δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του όπως αυτές έχουν προκύψει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και με προθεσμία την 1η Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο εφόσον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το επιθυμεί. Το σκεπτικό και η αιτιολόγηση της απόφασης θα δημοσιευθούν από την UEFA εν ευθέτω χρόνω.