Φίλαθλοι Μπάγερν: Stop στη χορηγία με την Qatar Airways

Έκκληση στον αγαπημένο τους σύλλογο να τερματίσει τις σχέσεις με το Κατάρ γιατί παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, απεύθυναν οι οπαδοί της Μπάγερν.

«Αυτή η χώρα αντιπροσωπεύει μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά στον αθλητισμό. Αντί να επιφέρει μια αλλαγή, η Μπάγερν βοηθά ενεργά με τη χορηγία της να αποσπαστεί η προσοχή από αυτό που συμβαίνει. Η σιωπή για την κατάσταση στο Κατάρ θα σήμαινε ότι η Μπάγερν αδιαφορεί γι αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, η Μπάγερν βλάπτει τη φήμη της», αναφέρεται στην ανακοίνωση των φιλάθλων της.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Μπάγερν δεν είναι η μόνη ποδοσφαιρική ομάδα που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Οι αντίπαλοί μας στον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν ανήκουν στο Κατάρ (Παρί ΣΖ). Άλλα κράτη με παρόμοια προηγούμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα χορηγούν επίσης πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους», συνεχίζουν.

«Αλλά η Μπάγερν δεν είναι σύλλογος σαν τους άλλους. Η Μπάγερν ήταν πάντα μοναδική και ήταν πάντα πρωτοπόρος από κάθε άποψη. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε. Δεν πάμε με το πλήθος, αλλά δίνουμε ξεκάθαρο παράδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό μας ξεχωρίζει για άλλη μια φορά από τους περισσότερους από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Είμαστε δικαίως περήφανοι που κερδίσαμε την επιτυχία μας με σκληρή δουλειά. Κανένας άλλος κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη δεν μπορεί να καυχηθεί περισσότερο από αυτό αυτές τις μέρες! Αλλά η χορηγία του Κατάρ φέρνει αυτό το αποτέλεσμα σε ανυποληψία. Δεν έχουμε εργαστεί με δίκαια μέσα εδώ.

Τα χρήματα από μια τέτοια συμφωνία είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεσαι. Η φήμη του συλλόγου μας έχει πληγεί σοβαρά. Αυτό πρέπει να διορθωθεί επειγόντως, ώστε να είμαστε ακόμα περήφανοι για τα επιτεύγματα της Μπάγερν μας στο μέλλον».

Δείτε επίσης: Παναθηναϊκός: Με διαφορετική εντεκάδα κόντρα στον Ατρόμητο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr