Γαλλία: Ρατσιστικά συνθήματα σε αφίσες μαύρων Γάλλων Ολυμπιονικών

Αισθήματα οργής επικρατούν στην αθλητική κοινότητα της Γαλλίας, μετά την εμφάνιση ρατσιστικών συνθημάτων πάνω σε αφίσες μαύρων Γάλλων Ολυμπιονικών έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού.

Η αποκάλυψη του νέου ρατσιστικού κρούσματος έγινε στο Twitter από τη Μαεβά Ντανουά, πρωταθλήτρια των 3000μ. στιπλ που εργάζεται στον συγκεκριμένο χώρο. Η Ντανουά έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Μόλις επιτεθήκατε στη μεγάλη οικογένεια του γαλλικού αθλητισμού. Αυτή η οικογένεια ενώνεται από τους διαφορετικούς μας πολιτισμούς, τις διαφορές στο χρώμα του δέρματός μας. Μοιραζόμαστε αξίας πολύ πιο ισχυρές από το IQ στρειδιού σας. Ακόμα και το στρείδι είναι πιο έξυπνο από αυτό».

propoli

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, πάνω στη στολή του κορυφαίου Τζουντόκα, με τρεις παρουσίες στο βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων, Τεντί Ρινέ, φαίνεται η λέξη «singe» (δηλ. μαϊμού).

Το ίδιο και στη γαλλική σημαία που φαίνεται δίπλα σε μαύρη εθελόντρια που περπατάει δίπλα στον Γάλλο παραολυμπιονίκη Μισέλ Ζερεμιάς, στους Αγώνες του Ρίο.

Όσο για την αφίσα που απεικονίζει τον χάλκινο ολυμπιονίκη του Ρίο στα 110μ.εμπ., Ντιμίτρι Μπασκού, φαίνεται η λέξη «negro».

Δείτε επίσης: «Καρδιοχτύπησε» η Άρσεναλ, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά

Loading