Γκαγκάτσης: «Μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την απόκτηση του σπιτιού των εθνικών ομάδων»

Γκαγκάτσης: «Μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την απόκτηση του σπιτιού των εθνικών ομάδων»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των ενώσεων μελών της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στην αγορά του προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, εξήρε τη σημασία της συνέλευσης για την ιστορική απόφαση της αγοράς του «σπιτιού» των εθνικών ομάδων στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από την ημέρα της εκλογής μας, στις 22/7/2024, η διοίκησή μας είχε ως πρωταρχικό στόχο την εξεύρεση χώρου για την κατασκευή προπονητικού κέντρου, το οποίο θα αποτελούσε το σπίτι των εθνικών ομάδων, ένα χρόνιο πρόβλημα που παρά τις προσπάθειες των προηγούμενων διοικήσεων δε λύθηκε». «Η τιμή αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 21.500.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό θα συγκεντρωθεί από κεφάλαια προερχόμενα από τη FIFA και την UEFA».

Πράγματι, μετά από προσπάθεια της διοίκησης και από προτάσεις ιδιωτών, βρήκαμε κάποιες εκτάσεις στις οποίες έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, νομικός και τεχνικός. Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν προβλήματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ σε άλλες η δυνατότητα ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων και η κατασκευή των γηπέδων παρουσίαζαν προκλήσεις. Παράλληλα, στραφήκαμε στο Ελληνικό, όπου υπήρχαν προβλήματα σχετικά με την παραχώρηση του προπονητικού κέντρου και την ανέγερση ξενοδοχειακού χώρου για τις Εθνικές ομάδες.

Το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, γνωστό σε όλους, ήταν από την αρχή το σημείο ενδιαφέροντος λόγω της λειτουργίας του. Είναι ένα προπονητικό κέντρο που, μετά από μικρές βελτιώσεις, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άμεσα από τις Εθνικές ομάδες. «Μιλάμε για ένα άρτιο προπονητικό κέντρο, που μετά από κάποιες μικρές βελτιώσεις, θα μπορεί να ξεκινήσει την πλήρη χρήση των γηπέδων ποδοσφαίρου».

Η FIFA και η UEFA θα καταβάλλουν, μέσω προγραμμάτων, το ποσό των 18.500.000 ευρώ για την αγορά. Τέλος, να τονίσω ότι το νέο Προπονητικό Κέντρο θα λάβει το όνομα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ». Πρόκειται για μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ήρθε η ώρα οι Εθνικές να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Loading

Play