Η ΕΠΟ πληρώνει τους διαιτητές της Football League!

Πληρώνει τους διαιτητές η ΕΠΟ! Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΕΠΟ αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα διαιτησίας του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να βοηθήσει τις ομάδες του πρωταθλήματος που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Πληρώνει η ΕΠΟ

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του soccerplus.gr ελήφθη για να βοηθηθεί η «μικρή λίγκα», η οποία δια του προέδρου της σε συνάντηση που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ παραδέχτηκε ότι οι ομάδες του πρωταθλήματος αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της αποζημίωσης των διαιτητών.

Υπολογίζεται ότι το κόστος που θα επωμιστεί η ΕΠΟ μέχρι τη λήξη της σεζόν θα είναι περίπου 80.000 ευρώ.

Διευκόλυνση μέχρι το τέλος σεζόν

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΟ παρείχε οικονομική διευκόλυνση και στη Super League, προκειμένου να αποζημιωθούν οι διαιτητές για τους αγώνες του πρώτου γύρου, ενώ στο δεύτερο γύρο κάθε ΠΑΕ θα προκαταβάλει τα έξοδα διαιτησίας που της αντιστοιχούν για κάθε μήνα στην αρχή αυτού.

Πάντως, στην ΕΠΟ υπάρχει ανησυχία για τη βιωσιμότητα της Football League, εκτιμάται ότι λιγότερες από τις μισές ομάδες θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα (θα έχουν περιορισμό μεταγραφών για παίκτες άνω των 23 ετών), ενώ υπάρχει περίπτωση ομάδας που θέλει να πάρει ποδοσφαιριστές Αχαρναϊκού και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ενημερότητα.