Η ΑΕΚ προσέλαβε Κύπριο προπονητή για τον Χνιντ

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να προσλάβει προπονητή με 15ήμερη σύμβαση για να δυναμώσει τον Νασίμ Χνιντ

Όσο καιρό ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα βρίσκεται στην Ολλανδία ο Νασιμ Χνιντ θα προπονήται απο προσωπικό προνητή. Όμως το θέμα δεν ήταν τόσο απλό.

Αθλητές όπως ο Μαροκινός, που δεν υπολογίζονται ως μέλη της πρώτης ομάδας, πρέπει να γυμνάζονται από προπονητή κάτοχο του ανώτατου διπλώματος, δηλαδή του UEFA Pro. Όσοι, όμως, θα μπορούσαν να επιτελέσουν το ρόλο αυτό, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι βοηθοί του, Ντάρκο Τέσοβιτς, Νίκος Παναγιωτάρας, βρίσκονται στην Ολλανδία.

Έτσι, η Ένωση, για να αποφύγει το ενδεχόμενο προσφυγής, προσπάθησε να βρει έναν κάτοχο διπλώματος UEFA Pro. Όμως, κανένας Έλληνας επαγγελματίας δεν δέχτηκε να αναλάβει αυτό το καθήκον μόνο για λίγες ημέρες (μέχρι δηλαδή και τις 9 Ιουλίου) που η πρώτη ομάδα θα βρίσκεται στο Μπουργκ Χάαμστεντε.

Τελικά η λύση ήλθε από την Κύπρο, καθώς βρέθηκε προπονητής κάτοχος του πτυχίου και είναι αυτός που προπονεί τον Χνιντ τις τελευταίες ημέρες. Σε πρώτο στάδιο η ΑΕΚ αναζητούσε κάποιον για να γυμνάζονται όλοι όσοι θα έμεναν εκτός πρώτης ομάδας για διάφορους λόγους. Όμως στην πορεία ο Ντέλετιτς βρήκε ομάδα, ο Κρίστιτσιτς πήγε στον Ερυθρό Αστέρα, ο Σιμάο έχει επιπλέον άδεια για να διαπραγματευθεί με άλλο σύλλογο κι έτσι έμεινε μόνο ο Χνιντ.

Παρεμφερής κατάσταση επικρατεί και στο θέμα της Β΄ ομάδας, όπου επίσης είναι απαραίτητη η πιστοποίηση UEFA Pro για όλους τους προπονητές ομάδων επαγγελματικών κατηγοριών. Η κρούση που έγινε στον Στέλιο Μανωλά έπεσε στο κενό, καθώς ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής της Ένωσης δεν επιθυμεί να επιστρέψει στα γήπεδα. Ο Ντανιέλ Μπατίστα, προπονητής του Εθνικού, θέλει, όμως είναι κάτοχος UEFA A, έτσι ο γρίφος παραμένει για τον Γιάννη Παπαδημητρίου που έχει αναλάβει να «τρέξει» (και) αυτό το εγχείρημα. Οι παίκτες έχουν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι στα τέλη Ιουλίου για την έναρξη της προετοιμασίας, έτσι τις προσεχείς ημέρες είναι δεδομένο πως θα υπάρξει εξέλιξη και στο θέμα του προπονητή.

Δείτε επίσης: ΑΕΚ: Kάνει σήμερα το πρώτο βήμα για τον τίτλο

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com