Η ΑΕΚ υποδέχεται τον πρώτο τελικό του European Cup

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον πρώτο τελικό του European Cup

Επί ελληνικού εδάφους θα ξεκινήσει ο διπλός τελικός του European Cup ανδρών, καθώς η ΑΕΚ θα είναι γηπεδούχος στην πρώτη αναμέτρηση με την Αλκαλόιντ. Όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/4) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF), στη Βιέννη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος τελικός είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 17 ή 18 Μαΐου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς στα Σκόπια θα λάβει χώρα στις 24 ή 25/5.

Οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν ως στόχο το εντός έδρας παιχνίδι να διεξαχθεί στην έδρα της μπασκετικής ΑΕΚ, τη Sunel Arena, όπου η ομάδα του Φρεντερίκ Μπουζόν πανηγύρισε στις 12 Απριλίου την κατάκτηση του τροπαίου στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ, την οποία χρησιμοποιεί ως έδρα ο «Δικέφαλος», δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η EHF για έναν ευρωπαϊκό τελικό, γι’ αυτό, άλλωστε, η ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε εκεί τις δύο φορές που έφτασε να διεκδικεί το τρόπαιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος τελικός του Challenge Cup (σ.σ. νυν European Cup) για το 2018 με την Ποτάισα Τούρντα από τη Ρουμανία έλαβε χώρα στην κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ, ενώ οι δύο τελικοί με την Ίσταντς από τη Σουηδία για το European Cup του 2021 πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης», στη Χαλκίδα.

Επίσης, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, ο οποίος έφτασε πέρυσι ως τον τελικό του European Cup, δεν έδωσε στο κλειστό της Ηλιούπολης, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα, τον αγώνα ρεβάνς με την Βάλουρ Ρέικιαβικ, αλλά φιλοξένησε την ομάδα από την Ισλανδία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Loading

Play