«Η Άρσεναλ είναι έτοιμη να ανέβει επίπεδο»

«Αυτοί οι παίκτες έχουν εμπνευστεί από κορυφαίους παίκτες, κορυφαίους επαγγελματίες, αδίστακτους νικητές για πολλά χρόνια», είπε ο Αρτέτα.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να φθάσει ένα «διαφορετικό επίπεδο» αυτήν την σεζόν και ότι οι προσθήκες των Γκάμπριελ Ζεσούς και Ολεξάντρ Ζιντσένκο, θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των νεότερων μελών της ομάδας.

«Είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο και είμαι πεπεισμένος για αυτό», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους ενόψει της σημερινής (5/8) αναμέτρησης με την Κρίσταλ Πάλας.

«Αυτό που κάνουν οι άλλες ομάδες είναι προφανές, κάποιες είχαν ήδη μια πολύ πιο δυνατή ομάδα από εμάς, και παρόλα αυτά απέκτησαν τέσσερις ή πέντε, ή μερικές από αυτές ακόμη και επτά παίκτες.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει πιο εύκολο, επομένως μπορούμε απλώς να επικεντρωθούμε σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ταυτόχρονα».

Η Άρσεναλ, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση την περασμένη σεζόν, έφερε τον Ζεσούς και τον Ζιντσένκο από τη Μάντσεστερ Σίτι για συνολικά 75 εκατομμύρια λίρες (περίπου 89 εκατομμύρια ευρώ).

Το ζευγάρι ήταν μέρος μιας εξαιρετικά επιτυχημένης ομάδας που κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα σε πέντε σεζόν και ο Αρτέτα είπε ότι η εμπειρία τους θα ωφελούσε τους νεότερους παίκτες της Άρσεναλ.

«Αυτοί οι παίκτες έχουν εμπνευστεί από κορυφαίους παίκτες, κορυφαίους επαγγελματίες, αδίστακτους νικητές για πολλά χρόνια», είπε ο Αρτέτα.

«Τώρα είναι η σειρά τους να κάνουν το ίδιο και να εμπνεύσουν τους νεότερους παίκτες που έχουμε στην ομάδα, να τους δείξουν τι χρειάζεται για να κερδίσεις και το επίπεδο λεπτομέρειας, “πείνας” και αφοσίωσης που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να κερδίζεις».

Δείτε επίσης: Σάμος: Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος με τραύματα από πυροβόλο όπλο