Η ΕΚΟ, μέλος της HELLENiQ ENERGY, ανακοίνωσε την ανανέωση και αναβάθμιση της συνεργασίας της με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η οποία ξεκίνησε το 2015 και φέτος συμπληρώνει ήδη 11 χρόνια. Η ΕΚΟ θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια ο Μεγάλος Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, στηρίζοντας υπερήφανα τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας να διακριθούν στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Μάλιστα, θα είναι και ο Χορηγός Διοργάνωσης της τελικής φάσης του FIBA Women’s EuroBasket 2025, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μέσα από τη χορηγία αυτή, η ΕΚΟ υπογραμμίζει τη σημασία της ενδυνάμωσης των γυναικών μέσω του αθλητισμού και της ενίσχυσης της προβολής του γυναικείου μπάσκετ.
Παράλληλα, επενδύει στη νέα γενιά αθλητών, ως Μεγάλος Χορηγός του αναπτυξιακού προγράμματος «Γαλανόλευκα Αστέρια», που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα από 15.000 παιδιά, ηλικίας 11 έως 13 ετών, να φορέσουν την επίσημη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και να συμμετάσχουν σε πανελλαδικά τουρνουά.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε: «Η ισορροπημένη συνεργασία μεταξύ αθλητικών φορέων και ιδιωτών χορηγών δημιουργεί ένα οικοσύστημα, στο οποίο ο αθλητισμός εξελίσσεται και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY και της ΕΚΟ, Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε: «Η ΕΚΟ, ως Μέγας Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, θα υποστηρίζει με πάθος τις προσπάθειες των αθλητών μας. Ευχή όλων μας είναι να ζήσουμε μεγάλες συγκινήσεις, που θα ανεβάσουν την Ελλάδα ψηλότερα.»
Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε: «Η σχέση μας με την ΕΚΟ έχει εδραιωθεί και θα συνεχίσει να ενισχύεται. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που θα πορευτούμε μαζί της στο μέλλον.»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ