«Η επιστροφή του Γιάννικ Σίνερ και η αναζήτηση του ρυθμού του»

«Η επιστροφή του Γιάννικ Σίνερ και η αναζήτηση του ρυθμού του»

Ο Γιάννικ Σίνερ διατήρησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη πριν από την επιστροφή του στα κορτ, μετά τον τρίμηνο αποκλεισμό του για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ωστόσο, εκτιμά ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν στην επανεμφάνιση του στα γήπεδα, συγκεκριμένα στο Masters της Ρώμης, τον επόμενο μήνα.

Ο νεαρός Ιταλός δεν έχει αγωνισθεί από τότε που κατέκτησε το Australian Open στην αρχή της σεζόν, και στην συνέχεια τιμωρήθηκε τον Φεβρουάριο μετά από συμφωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ, που είχε αμφισβητήσει την απόφαση ενός δικαστηρίου να τον αθωώσει μετά από δύο θετικά τεστ.

Στον 23χρονο τενίστα επετράπη να επιστρέψει στις προπονήσεις στις 13 Απριλίου και ο αποκλεισμός του θα λήξει στις 4 Μαΐου, πριν από την αγωνιστική του επιστροφή στο Italian Open, που αρχίζει τρεις ημέρες αργότερα.

«Προπονούμαστε πολύ σκληρά. Ας ελπίσουμε ότι θα ξαναβρούμε κάποια ορμή ενόψει της σεζόν στο χώμα. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για εμένα», δήλωσε ο Σίνερ στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF Sudtirol. «Τα πρώτα παιχνίδια θα είναι πραγματικά δύσκολα. Αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξαναβρώ τον ρυθμό μου και μετά θα δούμε πώς θα πάει».

Ο Σίνερ, ο οποίος προπονήθηκε πρόσφατα με τον Βρετανό Νο 6 στον κόσμο, Τζακ Ντρέϊπερ, στο Tennis Club de Beaulieu στην Γαλλία, τόνισε ότι υπήρχαν πολλά θετικά από την αναγκαστική απουσία του από την περιοδεία: «Νομίζω ότι στην αρχή των τριών μηνών, ήταν αρκετά ωραία. Είχα χρόνο μακριά από όλην την ρουτίνα, πέρασα χρόνο με την οικογένεια, με φίλους. Έκανα νέα πράγματα και γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου, ανακαλύπτοντας πού βρίσκομαι. Νομίζω ότι με βοήθησε πολύ».

Loading

Play