Η ιταλική πόλη με 9.000 κατοίκους που έχει αναδείξει 3 Ολυμπιονίκες

Η ιταλική πόλη με 9.000 κατοίκους που έχει αναδείξει 3 Ολυμπιονίκες

Καθώς τα βλέμματα του κόσμου ήταν κυρίως στραμμένα στις αθλητικές υπερδυνάμεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μια ιταλική πόλη απέδειξε ότι το μέγεθος δεν καθορίζει τις επιτυχίες.

Η Ρονκαντέλε, με μόλις 9.000 κατοίκους και στην επαρχία της Μπρέσια, γιόρτασε την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου, ισοφαρίζοντας επιδόσεις αθλητικών δυνάμεων όπως η Βραζιλία.

Η επιτυχία ξεκίνησε με τον Τζοβάνι ντε Τζενάρο στο κανόε σλάλομ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ολοκληρώνοντας την διαδρομή σε 88,22 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω τους φαβορί της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα, στη θέση του χρυσού μεταλλίου ανέβηκε η Αλίς Μπελάντι, η οποία στην κατηγορία των -78 κιλών του τζούντο νίκησε την Ισραηλινή Ίνμπαρ Λανίρ, προσθέτοντας άλλο ένα χρυσό στην Ιταλία.

Η Ρονκαντέλε δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτές τις νίκες. Στους Αγώνες του Παρισιού συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αθλητές από την πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Ανα Ντανέζι, αρχηγού της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, η οποία κατέκτησε την κορυφή του βάθρου μετά τη νίκη της ομάδας της επί των ΗΠΑ με 3-0 στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκροπέλι εξέφρασε την υπερηφάνεια όλων των πολιτών όταν είδε τέσσερις συμπολίτες τους να εκπροσωπούν την Ιταλία στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

«Η συνείδηση ότι τέσσερις αθλητές από την πόλη μας συμμετείχαν σε αυτήν την εξαιρετική αθλητική εμπειρία, είναι από μόνη της πηγή υπερηφάνειας» δήλωσε ο Γκροπέλι.

Με ρίζες που χρονολογούνται από την ρωμαϊκή περίοδο, η Ρονκαντέλε κατά τον Μεσαίωνα ήταν γνωστή ως “Runca (Ρούνκα)” και διακατεχόταν από γεωργική ανάπτυξη. Σήμερα, αν και διατηρεί αυτή την κληρονομιά, έχει επίσης εκσυγχρονιστεί μέσα από μικρές βιομηχανίες και αστική ανάπτυξη.

Η τοπική υπερηφάνεια δεν περιορίζεται μόνο στις επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πόλη φημίζεται για τις ιστορικές εκκλησίες της, όπως η Εκκλησία του Αγίου Μπερναντίνο, και για τα χωριά της που εκφράζουν την τοπική αρχιτεκτονική.

Ακόμα, η Ρονκαντέλε αποτελεί κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τις παραδόσεις τους μέσω εκθέσεων και θρησκευτικών εορτών.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play