Ολοκληρώνεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Τσέλσι και την Παλμέιρας να διεκδικούν από κοινού τον πρώτο τους τίτλου στην κορυφή του κόσμου.
Τα στατιστικά για τους δύο αγώνες, όπως τα παρέθεσε στην ιστοσελίδα της η FIFA:
* Η Παλμέιρας είναι η 26η διαφορετική ομάδα που φτάνει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων της FIFA. Δέκα διαφορετικοί σύλλογοι το έχουν κατακτήσει στο παρελθόν, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται στον αριθμό των τροπαίων με τέσσερα, ενώ ακολουθούν η Μπαρτσελόνα (3), η Μπάγερν Μονάχου και η Κορίνθιανς (2).
* Όταν η Παλμέιρας βγει στον αγωνιστικό χώρο, οι βραζιλιάνικοι σύλλογοι θα έχουν εμφανιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων για ένατη φορά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Οι ισπανικοί σύλλογοι έχουν δώσει οκτώ φορές το «παρών» στην καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης, ενώ η εμφάνιση της Τσέλσι στον αυριανό τελικό στα ΗΑΕ θα είναι η πέμπτη για αγγλικούς συλλόγους.
* Ο Βραζιλιάνος αμυντικός Ντάντε σημείωσε το πιο… γρήγορο γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, ανοίγοντας στο 7ο λεπτό το σκορ για την Μπάγερν Μονάχου στη νίκη της με 2-0 επί της Ράτζα Καζαμπλάνκα στον τελικό του 2013.
* Η Αλ Αχλί έχει αγωνιστεί στον «μικρό τελικό» του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων τρεις φορές στο παρελθόν (2006, 2012 και 2020). Το 2006 νίκησε την Αμέρικα από το Μεξικό με 2-1 για να τερματίσει τρίτη, το 2012 ηττήθηκε 2-0 από τη Μοντερέι και το 2020 νίκησε την Παλμέιρας στα πέναλτι.
Δείτε επίσης: Κρίσιμα ματς σε Ριζούπολη και Τρίπολη
- Κόντε: «Ο Λαουτάρο είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον γνώρισα ποτέ πραγματικά»
- Διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι: Σημαντική πρόοδος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027
- Συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών με την Εθνική Λυρική Σκηνή
- Ράνια Τζίμα: Θέλω η κόρη μου να ξέρει ότι πάντα θα έχει μια αγκαλιά καταφύγιο
- ΗΠΑ και Κίνα: Σημαντική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Σι
![]()
