Η «Record» για τον τραυματισμό του Ιωαννίδη: «Κινδυνεύει να μείνει εκτός έως και 2 μήνες»

Η «Record» για τον τραυματισμό του Ιωαννίδη: «Κινδυνεύει να μείνει εκτός έως και 2 μήνες»

Ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη στο ξεκίνημα του φιλικού αγώνα, Γερμανία-Ελλάδα, το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στο «Μπορούσια Παρκ», μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε για τους Πορτογάλους.

Από το πρωί του Σαββάτου (8/6) και με γνωστό εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον παίκτη, ο Τύπος της χώρας αναφέρεται διαρκώς και με συνεχόμενες αναφορές στην φάση που ο Ιωαννίδης διεκδίκησε τη μπάλα με τον Ρούντιγκερ, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την φύση του τραυματισμού του 24χρονου διεθνούς φορ.

«Επιστράτευσαν», μάλιστα, οι Ίβηρες ακόμη και τον πρώην γιατρό της Εθνικής Πορτογαλίας, Ενρίκε Τζόουνς, ο οποίος αφού «σκιαγράφησε» το περιστατικό στη «Record», έκανε παράλληλα και μία πρόγνωση για την αποκατάσταση του τραυματισμού του Έλληνα άσου στον ώμο. Και με βάση το χειρότερο σενάριο, ο Ιωαννίδης, μπορεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι και δύο μήνες!
 
«Ο συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στο ξεκίνημα του φιλικού αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, λόγω της αποχώρησης του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, με την κατάστασή του να παρακολουθείται όχι μόνο από τους Έλληνες φιλάθλους, και συγκεκριμένα από τον Παναθηναϊκό, την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο 24χρονος επιθετικός, αλλά και από τον οργανισμό της Σπόρτινγκ, που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του» γράφει μεταξύ άλλων το πορτογαλικό μέσο. 

Και συνεχίζει η Record: «Η αλήθεια είναι ότι μετά τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν στον Ιωαννίδη, διαπιστώθηκε ότι υπέστη εξάρθρωση στον δεξιό ώμο, γι’ αυτό και ο παίκτης αποδεσμεύτηκε από την Εθνική ομάδα και του δόθηκε άδεια να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα υποβληθεί σε περαιτέρω συμπληρωματικές εξετάσεις υπό την παρακολούθηση του ιατρικού τμήματος του Παναθηναϊκού.

Εξετάζοντας τη συγκεκριμένη περίπτωση, η Record επικοινώνησε και άκουσε την άποψη του Ενρίκε Τζόουνς, πρώην γιατρού της εθνικής Πορτογαλίας, ο οποίος περιέγραψε την περίοδο ανάρρωσης για τον τραυματισμό του Ιωαννίδη, υποστηρίζοντας ότι στη χειρότερη περίπτωση ο Έλληνας διεθνής θα μπορούσε να μείνει εκτός δράσης έως και δύο μήνες. Τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε… δεύτερες σκέψεις και ίσως ανάγκαζε τη Σπόρτινγκ να κάνει πίσω στην υπόθεση της μεταγραφής του.»

Τι είπε, λοιπόν, ο Ενρίκε Τζόουνς; «Πρέπει να υπάρχει κάτι στην ακρωμιοκλειδική άρθρωση του παίκτη. Είναι το πιο συνηθισμένο σε αυτού του είδους τις πτώσεις. Από το είδος του τραυματισμού και τις πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται ότι υπέστη εξάρθρωση της ακρωμιοκλειδικής. Μεταξύ του ακρωμίου και της κλείδας. Αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι πολύ συχνός σε πτώσεις προς τα εμπρός, ιδίως στην ποδηλασία αλλά και στο ποδόσφαιρο. Εάν πρόκειται για πλήρες εξάρθρωση, την ονομάζουμε “τρίτου ή, τέταρτου βαθμού”. Τότε τι συμβαίνει;

Μία μικρή εξάρθρωση (πρώτου ή, δεύτερου βαθμού) συχνά αντιμετωπίζεται χωρίς χειρουργική επέμβαση και ο ασθενής αναρρώνει μετά από 3 εβδομάδες ακινητοποίησης. Ωστόσο, από τα όσα έχουν αναφερθεί, στην περίπτωση του Ιωαννίδη, το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό, κάτι που όπως φαίνεται συνέβη. 

Ίσως να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, μια αποκατάσταση, για να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής στις προπονήσεις, θα χρειαστεί για περίπου 4 έως 6 εβδομάδες», εξηγεί ο ειδικός αθλίατρος, προτού αναφερθεί στους πιθανούς τρόπους αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος στην άρθρωση. 

Εν προκειμένω, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, τη στιγμή που έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο για να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί στο δεξιό του ώμο, ο Ιωαννίδης εξέφρασε την πρόθεσή του στο ιατρικό τιμ να επιστρέψει στον αγώνα. Οι γιατροί δεν του επέτρεψαν. Αυτή η στάση του Ιωαννίδη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως και καλό σημάδι», παραδέχεται ο Ενρίκε Τζόουνς «καθώς ο πόνος δεν ήταν τόσο έντονος και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε μια πρόβλεψη για το βαθμό του προβλήματος.

Είναι ένας τραυματισμός που δεν είναι πολύ άσχημος, ειδικά όταν είναι σε αρχικό στάδιο, και δίνει την αίσθηση ότι ο παίκτης θέλει να επιστρέψει. Κλινικά όμως βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική, ότι η κλείδα είναι περισσότερο εκτός θέσης. Τότε ο γιατρός μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει ένας πιο σοβαρός τραυματισμός.»
 

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play