Να «κόψει» την υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ του 2025 αποφάσισε σήμερα η FIBA Europe, η οποία πήρε από τη FIBA τη… σκυτάλη των κυρώσεων προς το ρωσικό μπάσκετ, μετά την εισβολή των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία.
Συνεδρίασε σήμερα (2/3) η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe και έλαβε «νέες αναγκαίες αποφάσεις», με στόχο «να διασφαλίσει την ακεραιότητα των διοργανώσεων και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, καθώς και να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη για τους Ουκρανούς παίκτες, ομάδες, συλλόγους και αξιωματούχους που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της FIBA Europe».
Γι’ αυτό η FIBA Europe τονίζει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της αποφάσισε να εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις της FIBA στις διοργανώσεις της FIBA Europe και επίσης:
– Να μην επιτρέψει τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων σε διοργανώσεις συλλόγων της FIBA Europe μέχρι νεωτέρας.
– Να μην επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των διαιτητών, σε διοργανώσεις της FIBA Europe μέχρι νεωτέρας.
– Όλα τα παιχνίδια των ουκρανικών συλλόγων στις διοργανώσεις συλλόγων της FIBA Europe πρέπει να διεξάγονται εκτός της επικράτειας της Ουκρανίας, αλλά εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου.
– Να ακυρωθεί η υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ του 2025, ενώ η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Η FIBA Europe έκανε επίσης γνωστό ότι, σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, η αγωνιστική περίοδος 2021-22 στις διοργανώσεις συλλόγων της θα συνεχιστεί χωρίς ρωσικές ομάδες, κάτι που επηρεάζει τη EuroLeague (τίθενται εκτός οι Εκατέρινμπουργκ, Ντιναμό Κουρσκ και MBA Μόσχας) και το FIBA Europe Cup (αποβλήθηκε η Άβτοντορ Σάρατοφ).
Δείτε επίσης: Έβερτον: Διέκοψε όλες τις συμφωνίες χορηγίας με ρωσικές εταιρείες
- Ολυμπιακός: Επιστροφή στην κορυφή με νίκη επί του ΠΑΟΚ
- Τραμπ: Σημαντική ημέρα για τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, εορτάζει τη νίκη του CDU
- Γερμανία: Ο Κρίστιαν Λίντνερ απειλεί με παραίτηση αν το FDP μείνει εκτός Bundestag
- Η οικονομική στρατηγική που κρύβεται πίσω από την αδιάκοπη επιτυχία της Ferrari
- Η εξέλιξη της βαθμολογίας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ