Η Στρασμπούρ συνεχίζει να τρέφει ενθουσιασμό στον κόσμο της γαλλικής Ligue 1! Η ομάδα του 40χρονου Λίαμ Ρόζενιορ «πάτησε» τη Λιόν με 4-2 στο «Stade de la Meinau» στο εναρκτήριο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής. Με την τέταρτη σερί νίκη της (και πέμπτη στα τελευταία 6 ματς), προσπέρασε τους «λιονέ» στη βαθμολογία και ανέβηκε στην 5η θέση, «βλέποντας» πλέον ακόμη και τις θέσεις του επόμενου Champions League.
Μετά από ένα «στεγνό» πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» δύο φορές σε διάστημα 7 λεπτών με τους Αντρέι Σάντος (55′) και Μπακβά (60′). Η Λιόν μείωσε στο 62′ με τον Τολισό, όμως το γκολ του Εμέγκα στο 73′, τελείωσε κάθε… συζήτηση για τον τελικό νικητή.
Ο Αμό-Αμεγιάο έβαλε στο 89′ το… κερασάκι στην «τούρτα της νίκης» για την Στρασμπούρ, που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι η πιο «καυτή» ομάδα στη Ligue 1 μαζί με την Παρί, ενώ η Λιόν απλώς περιορίσε το εύρος της ήττας της, με το εύστοχο πέναλτι του Μικαουτάτζε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 27ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Ligue 1 έχουν ως εξής:
Στρασμπούρ–Λιόν 4-2
(55′ Αντρέι Σάντος, 60′ Μπακβά, 73′ Εμέγκα, 89′ Αμό-Αμεγιάο – 62′ Τολισό, 90’+7′ πέν. Μικαουτάτζε)
Ρεμς-Μαρσέιγ 29/03
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 29/03
Μονακό-Νις 29/03
Τουλούζ-Μπρεστ 30/03
Οσέρ-Μονπελιέ 30/03
Ανζέ-Ρεν 30/03
Χάβρη-Ναντ 30/03
Λιλ-Λανς 30/03
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)
Στρασμπούρ 46 -27αγ.
Σεντ Ετιέν 20 -25αγ.
Μονπελιέ 15 -25αγ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ