Η Τόμπσον Ερα δεν θα τρέξει στο «Παρίσι 2024

Η Τόμπσον Ερα δεν θα τρέξει στο «Παρίσι 2024

Η ατυχία «κτύπησε» την Ελέϊν Τόμπσον Ερα, καθώς η Τζαμαϊκανή κορυφαία δρομέας ταχύτητας, δεν θα λάβει μέρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν (26/7-11/8) στο Παρίσι, δεδομένου ότι δεν προλαβαίνει ν’ αποθεραπευθεί από τον τραυματισμό της στον Αχίλλειο τένοντα.

    Η 31χρονη δις Ολυμπιονίκης στα 100μ. και στα 200μ., ανακοίνωσε τα δυσάρεστα μέσω σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

    «Είμαι πληγωμένη και συντετριμμένη που χάνω τους Ολυμπιακούς Αγώνες εφέτος, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι απλά ο αθλητισμός. Και η υγεία μου έχει προτεραιότητα».

    Υπενθυμίζεται, ότι στον τελευταίο αγώνα της, στις αρχές του μήνα, στην Νέα Υόρκη, η διάσημη σπρίντερ τερμάτισε τελευταία στα 100 μέτρα, με επίδοση 11 δευτερόλεπτα και 48 εκατοστά και ακρετά μακρυά από την Νιγηριανή νικήτρια, Φέϊβορ Οφίλι (11.18).

    Αμέσως μετά τον τερματισμό, η Τόμπσον Ερα, μεταφέρθηκε υποβασταζόμενη στα αποδυτήρια, μορφάζοντας από τους πόντους και χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους, καθώς συνειδητοποίησε αμέσως την σοβαρότητα του τραυματισμού της.

    «Κάθησα στο έδαφος γιατί δεν μπορούσα να ασκήσω πίεση στο πόδι μου, ενώ με μετέφεραν εκτός πίστας», έγραψε σε σχετική ανάρτηση, ενώ πρόσθεσε ότι «αργότερα οι εξετάσεις έδειξαν μια μικρή ρήξη στον Αχίλλειο τένοντα. Επέστρεψα σπίτι με πρόθεση να συνεχίσω να πιέζω και να προετοιμάζομαι για τα trials, προκειμένου να έχω άλλη μια ευκαιρία να συμμετάσχω στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες μου, αλλά το πόδι μου δεν μου το επέτρεψε. Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω και να συνεχίσω να εργάζομαι, ώστε να αναρρώσω πλήρως και να επιστρέψω στην καριέρα μου».

    Υπενθυμίζεται ότι η Τζαμαϊκαν πρωταθλήτρια «έχει στα πόδια» της, την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 100 μέτρα, με 10 δευτερόλεπτα και 54 εκατοστά, που σημείωσε στο Γιουτζίν του Όρεγκον τον Αύγουστο του 2021. Στον σχετικό πίνακα, προηγείται από το… μακρυνό 1988, η αείμνηστη Αμερικανίδα, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόϊνερ με το… απλησίαστο παγκόσμιο ρεκόρ των 10 δευτερολέπτων και 49 εκατοστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading