Η Τζένοα έγινε και επίσημα ο έκτος σύλλογος της ιταλικής Serie A που περνάει σε αμερικανικά χέρια.
Σήμερα ανακοινώθηκε η συμφωνία του μέχρι τώρα ιδιοκτήτη της, Ενρίκο Πρετσιόζι, με την εταιρεία “777 Partners”, η οποία αποκτά το 99,9% των μετοχών του συλλόγου.
Ο Πρετσιόζι, επικεφαλής της γνωστής βιομηχανίας παιχνιδιών “Giochi Preziosi“, θα παραμείνει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τζένοα, ενώ τη θέση του θα διατηρηθεί και ο νυν διευθύνων σύμβουλος (CEO) του συλλόγου, Αλεσάντρο Τζαμπράνο.
«Είναι τιμή μας που γινόμαστε μέρος ενός συλλόγου με ιστορία, κληρονομιά και μεγάλη παράδοση όπως η Τζένοα. Αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε την ευθύνη την οποία κληρονομούμε. Θέλουμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε την περήφανη κληρονομιά των “ροσομπλού”, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη Serie A», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζος Ουάντερ, ιδρυτής και διευθυντής της “777 Partners“, η οποία έχει επίσης στην κατοχή της ένα ποσοστό 6% των μετοχών της Σεβίλης, ενώ είναι και ιδιοκτήτης της βρετανικής ομάδας μπάσκετ Λόντον Λάιονς.
«Ελεγα πάντα ότι θα άφηνα την Τζένοα μόνο για έναν ισχυρό και αξιόπιστο νέο ιδιοκτήτη και την αφήνω στα χέρια της “777 Partners”», ανέφερε από την πλευρά του ο Ενρίκο Πρετσιόζι, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης του συλλόγου της Γένοβας από το 2003 και την έχει διατηρήσει μόνιμα από το 2007 στη μεγάλη κατηγορία.
Η Ρόμα, η Μίλαν, η Φιορεντίνα, η Βενέτσια και η Σπέτσια είναι οι υπόλοιπες ομάδες της Serie A υπό αμερικανική ιδιοκτησία, ενώ η πρωταθλήτρια Ίντερ και η Μπολόνια ανήκουν σε επιχειρηματίες από την Κίνα και τον Καναδά, αντίστοιχα.
- Ολυμπιακός: Στην αγκαλιά του 48ου τίτλου
- Μυστηριώδης θάνατος 50χρονου που αγνοούνταν από τις 21 Μαρτίου
- Λιατσικούρας: Προετοιμασίες για την επιστροφή στη Νιόν
- Αντίκτυπος των δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου από την Athens Kallithea
- Η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει στρατηγική ισχύος, δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr