Ιαπωνία: «Όχι» στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συλλόγων

Η Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (JFA) αποσύρθηκε από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2021 λόγω της κατάστασης Covid-19 στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA)

«Η FIFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ενημερώθηκε σήμερα από την JFA ότι, λόγω της πανδημίας Covid19 και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, δεν είναι πλέον σε θέση να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2021», ανέφερε ανακοίνωση της FIFA.

Το ετήσιο τουρνουά, στο οποίο μετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από τις 6 παγκόσμιες συνομοσπονδίες, επρόκειτο να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Η Ιαπωνία φιλοξένησε για τελευταία φορά το τουρνουά το 2016 και η JFA είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει τη διοργάνωση φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων της, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Covid-19 σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς φάνηκε να εκδηλώνεται ένα νέο κύμα κρουμάτων.

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr