Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο ετήσιο συμβούλιο της IFAB στο Μπέλφαστ, υπερασπίστηκε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 στη Σαουδική Αραβία. Επισημαίνοντας τη σημασία της παγκόσμιας ενότητας μέσω του ποδοσφαίρου, ο Ινφαντίνο τόνισε την ανάγκη να καλωσορίσουμε όλους στο τραπέζι. Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και στην προοπτική επιστροφής των Ρώσων στο διεθνές ποδόσφαιρο, εάν επιτευχθεί μια ειρηνική συμφωνία.
«Υπήρξε μια απόφαση που ένωσε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ θετικό βήμα για το ποδόσφαιρο, να φέρει, σε οκτώ χρόνια, το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, καλωσορίζοντας τους πάντες. Θα επιστρέψουμε στην Ασία για το 2034», είπε ο πρόεδρος της FIFA. Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, παρευρέθηκε στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, ενώ ο Ινφαντίνο ήταν στην ορκωμοσία του Τραμπ τον Ιανουάριο.
Ο Ινφαντίνο επεσήμανε τη σημασία της σχέσης του με τον Τραμπ, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως κρίσιμο για την επιτυχία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου να έχουμε μια στενή σχέση με τον πρόεδρο». Ανέφερε επίσης ότι διοργανώνουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Ινφαντίνο ρωτήθηκε για την προοπτική επιστροφής της Ρωσίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εάν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Ανυπομονούμε να μπορέσει κάθε χώρα στον κόσμο να παίξει ποδόσφαιρο», είπε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ