Δηλώσεις για την γνωμοδότηση του ΣτΕ, παραχώρησε ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζοντας ότι λύθηκαν τα θέματα που είχε ο Δικέφαλος.
“Το είπαμε, το κάναμε. Η Πολιτεία έλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τη χωροταξία και τις χρήσεις γης, ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο”.
“Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο την περιοχή της Τούμπας, αλλά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε, άμεσα, να μπούμε στη φάση της ανέγερσης της Νέας Τούμπας”, πρόσθεσε.
Όπως είπε, ο ίδιος συνέβαλε όπου και όπως του ζητήθηκε και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους αναπτυξιακές προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι με το Προεδρικό Διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA.
Η περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας.
Δείτε επίσης: Πράσινο φως από το ΣτΕ για Νέα Τούμπα – Τίποτα δεν έχει δοθεί ακόμα στον ΠΑΟΚ
- Σοκ στην Καν: όχημα έπεσε σε πεζούς κοντά σε μπαρ, ένας νεκρός και δέκα τραυματίες
- Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης για το μετρό Καλαμαριάς και σειρά επαφών σε Βόρεια Ελλάδα και Δ. Μακεδονία
- Σοκ στο Νεπάλ: 468 τουρίστες αγνοούνται μετά τη φονική πλημμύρα
- Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ
- Λίγα λεπτά ή και καθόλου; Νέα έρευνα δείχνει τι συμβαίνει με την άσκηση
![]()
