Καμενί: «Ένιωσα τον ρατσισμό στο πετσί μου»

Ο 36χρονος Καμερουνέζος πρώην τερματοφύλακας, Κάρλος Καμενί, ο οποίος συμμετείχε σε μια εκδήλωση στην Αλμερία, για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία ασχολήθηκε με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στον αθλητισμό, παραδέχθηκε ότι ο ρατσισμός είναι κάτι που έχει βιώσει ο ίδιος και αποκάλυψε ότι ο υιός του στο σχολείο πριν από λίγες ημέρες, δέχθηκε φραστική ρατσιστική επίθεση.

«Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ειδικά στον αθλητισμό. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσει να γίνεται», είπε ο Καμενί. «Ο ρατσισμός είναι κάτι που ένιωσα στο πετσί μου. Πριν από λίγες ημέρες βίωσα κάτι πολύ δυνατό. Ο υιός μου είναι ένδεκα ετών και τον αποκάλεσαν «μαύρο μπάσταρδο» στο σχολείο. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πρέπει να συζητιέται συχνότερα, ώστε οι άνθρωποι να το γνωρίζουν και, πάνω απ’ όλα, να βοηθούν τα παιδιά γιατί είναι η βάση και, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, είναι η βάση αυτής της αλλαγής», τόνισε.

Στην συνάντηση με σύνθημα «Κόκκινη κάρτα για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στον αθλητισμό», συμμετείχαν επαγγελματίες που συνδέονται με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων παικτών, πρώην ποδοσφαιριστών, μάνατζερ, ανθρώπων των ΜΜΕ και φιλάθλων.

Αντ. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr