Κανονικά η Κοσγκέι στον Ημιμαραθώνιο Νέου Δελχί

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο γυναικών, Μπρίτζιντ Κοσγκέι, δήλωσε την Πέμπτη ότι προετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο του Νέου Δελχί την Κυριακή, απορρίπτοντας τους φόβους γύρω από το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού και τον μολυσμένο αέρα, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πρωτεύουσα της Ινδίας.
 
Η 26χρονη, η οποία επικράτησε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου τον Οκτώβριο, θα αγωνιστεί μαζί με πολλές από τις καλύτερες δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. «Όταν είπα στην οικογένειά μου ότι θέλω να πάω στην Ινδία για έναν ημιμαραθώνιο ακόμη και κατά τη διάρκεια πανδημίας, υποστήριξαν την απόφασή μου και μου είπαν να τα πάω καλά και να φροντίσω τον εαυτό μου» δήλωσε η Κοσγκέι σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Τα κρούσματα στην Ινδία από κορονοϊό ανέρχονται στα 9,27 εκατομμύρια συνολικά, αριθμός που είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Reuters.

Οι «ελίτ» δρομείς του αγώνα στο Νέο Δελχί ελέγχονται καθημερινά για ενδεχόμενα κρούσματα και οι διοργανωτές δηλώνουν ότι λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο αγώνας της Κυριακής.

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

©Πηγή: amna.gr