Καρεμπέ για EURO 2020: Η Γαλλία είναι το φαβορί

Ο Κριστιάν Καρεμπέ παραχώρησε συνέντευξη στην βελγική ιστοσελίδα walfoot.be και δήλωσε σίγουρος πως «ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Euro», χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία φαβορί.

Ο Καρεμπέ, ο οποίος είναι σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, είπε χαρακτηριστικά:

«Η UEFA γιόρτασε την 60ή επέτειό της το 2020. Επομένως, το Euro είναι επίσης μια ευκαιρία να τονίσει την UEFA και να… ενώσει τα έθνη που είναι συνδεδεμένα με αυτό. Θα διεξαχθούν αγώνες στην Αγία Πετρούπολη, το Μπακού, τη Σεβίλη και το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός. Το Παρίσι έχει ήδη οργανώσει το Euro 2016. Πρέπει να αφήσουμε χώρο και για άλλες χώρες. Νομίζω ότι είναι καλό να έχουμε ένα Euro διασκορπισμένο σε όλη την Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει παγκόσμιο. Πρέπει να σεβαστούμε αυτήν τη νέα πτυχή του ποδοσφαίρου, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο»

Στη συνέχεια ο Καρεμπέ μίλησε για τις δικές του αναμνήσεις από το Euro 2000 σε Βέλγιο και Ολλανδία, όπου κέρδισε η Γαλλία:

«Το Βέλγιο και η Ολλανδία ήθελαν επίσης να οργανώσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό δεν συνέβη. Το Euro ήταν μια επιτυχία και ειδικά για εμάς (Γαλλία) που κερδίσαμε. Υπάρχει εγγύτητα μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας. Υπάρχουν πολλοί Βέλγοι παίκτες που ήρθαν να παίξουν στη Γαλλία, όπως ο Φράνκι Βερκότερεν ή ο Εντέν Αζάρ, και το αντίστροφο, έχουμε επίσης Γάλλους που έρχονται να παίξουν στο Βέλγιο».

Μπορούν να κάνουν το νταμπλ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ ανέφερε πως οι Γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές το 1998, συναντιούνται, τρώνε μαζί και κάνουν διάφορες δραστηριότητες κάθε χρόνο. «Είμαστε ακόμα πολύ κοντά. Γιορτάσαμε τα 10 χρόνια και τα 20 χρόνια μαζί», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Γαλλία του Ντεσάμπ μπορεί να επαναλάβει το «νταμπλ» της δική του ομάδας, που σαν παίκτης κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και το Euro 2000.

«Ελπιζουμε να το κάνουν. Πάνω απ΄ όλα, έχουν τις ικανότητες να το κάνουν. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση με αυτήν την ομάδα. Η Γαλλία έχει όλες τις πιθανότητες», είπε, πριν αναφερθεί στα… άλλα φαβορί και τον Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Υπάρχει ακόμα Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία. Αλλά και το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κροατία που έφτασε στον τελικό του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου. Επίσης έχουμε την Πορτογαλία, την τελευταία πρωταθλήτρια. Οσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εναπόκειται σε αυτόν να αποφασίσει εάν η διεθνής του καριέρα τελειώνει εκεί. Πάντα, σε κάθε περίπτωση, κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Θυμάμαι καλά ότι στον τελικό που κέρδισε η Πορτογαλία στη Γαλλία εναντίον των Blues, όπου και τραυματίστηκε, παρέμεινε στον πάγκο για να παρακινήσει τους συμπαίκτες του, που τελικά κέρδισαν. Ποιος ξέρει, μόλις αποσυρθεί, θα μπορούσε να καθίσει σε ένα πάγκο…».
 

Δείτε επίσης: EURO 2020: To Γουέμπλεϊ στοχεύει στους 40.000 θεατές από τα νοκ-άουτ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube