Καστρίτης: «Τεράστια η δυναμική του Άρη»

Για την επιστροφή του στον Άρη μίλησε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Είναι τεράστια τιμή να είμαι στον πάγκο της ομάδας για ακόμα μία φορά. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, οι συνθήκες είναι δύσκολες γενικά, αλλά και για τον Άρη τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε δύο επιλογές: Να το υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας κάθε μέρα και να κάνουμε πιο ανηφορικό τον δρόμο μας ή να εστιάσουμε στα θετικά και να κοιτάξουμε ακόμα μια πολύ δύσκολη χρονιά. Επιστρέφω ίσως στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Υπάρχει μια διοίκηση με εμπειρία για να λύσουν προβλήματα, έχουν τεράστια τεχνογνωσία και διάθεση να βγάλει η ομάδα εις πέρας δύσκολες χρονιές. Έχω συνεργάτες δίπλα μου που βοηθούν τα μέγιστα. Μόνο αισιόδοξος μπορεί να είμαι. Εύχομαι να ανοίξουν οι πύλες του Παλέ και ο κόσμος να είναι πάλι μαζί μας.

Η απόφαση να επιστρέψω στην ομάδα ήταν υπερβολικά εύκολη. Τεράστια αύρα και δυναμική έχει ο Άρης. Ολοι μαζί θα πετύχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όλοι θέλουν να τη βλέπουν στην κορυφή αυτή την ομάδα και πρωταθλήτρια.

Δε λέμε αυτό το πράγμα, στόχος είναι να επιστρέψει όμως σε αυτή τη θέση κάποια στιγμή, ξεπερνώντας τα προβλήματα που υπάρχουν. Να επιστρέψουμε στις καρδιές του κόσμου».

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να το κάνουμε και μιλάω για τις πρώτες βαθμολογικές θέσεις. Έχουν λάβει όλοι τις διαβεβαιώσεις για τις λύσεις των ban από τη διοίκηση, αυτό ξέρω και εγώ. Υπό αυτές τις συνθήκες θέλουμε το καλύτερο για τον Άρη».

Για τη νέα σεζόν: «Δε φοβάμαι καθόλου για τη νέα σεζόν. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να οριοθετώ βαθμολογική θέση. Δεν είμαι εδώ για να παλεύουμε για την παραμονή μας. Από την στιγμή που λέμε ότι φτιάχνουμε ομάδα χωρίς ban , προχωράμε έτσι.

Αν δεν γίνει αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ήρθα με το σκεπτικό ότι θα λυθούν τα ban. Πιστεύω πως θα πάμε καλά. Χάθηκαν αρκετοί παίκτες, κάποιοι μας κοιτάν με δυσπιστία αλλά υπάρχουν και αρκετοί, Έλληνες και ξένοι που θέλουν να έρθουν στην ομάδα και να παίξουν εδώ.

Ακόμα και ατζέντηδες αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Άρη, δεν έχω αντιμετωπίσει ως τώρα κάποια άρνηση συνεργασίας. Θα θέλαμε με την έναρξη της προετοιμασίας να είναι όλοι οι παίκτες εδώ. Αλλά κάποια κενά θα υπάρχουν λογικά.

Πρέπει οι κινήσεις μας να είναι απόλυτα στοχευμένες καθώς θα έχουμε μικρό μπάτζετ. Θα περιμένουμε και λίγο να πέσουν οι τιμές λόγω και του σάμερ λιγκ στο ΝΒΑ που θα γίνει αργά. Ίσως δείξουμε λίγη υπομονή σε αυτό το θέμα».

Για τους συνεργάτες του: «Εχει αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σύντομα από τη διοίκηση».

Για τον Δημήτρη Φλιώνη: «Μίλησα μαζί του, τον εκτιμώ και σαν χαρακτήρα και σαν παίκτη. Μου αρέσει πολύ. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία, πρόσφερε πάρα πολλά, ήταν απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα για την πορεία του , τον ευχαριστώ για όσα έκανε στην ομάδα».

Για το ρόστερ: «Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό, είναι πολύ σημαντικός. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το καταφέρουμε με 6-7 Έλληνες. Αρκετοί Έλληνες έχουν κλείσει σε άλλες ομάδες και τα οικονομικά μας δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ίσως η φετινή χρονιά να είναι η πιο δύσκολη από όσες έχουν περάσει. Ολες οι ομάδες έχουν ανεβάσει το μπάτζετ τους και το δικό μας είναι περιορισμένο.

Στοχευμένες οι κινήσεις μας από εδώ και πέρα. Θέλουμε να φέρουμε παιδιά που θα μας στηρίξουν. Έχουμε τον Νετζήπογλου και τον Σιδηροηλία και αν φέρουμε 3-4 Έλληνες μαζί με τους έξι ξένους παίκτες. Κοιτάζουμε τα πάντα από την αγορά και συζητάμε και με παίκτες που έχουν ακουστεί τα ονόματά τους.

Θέλουμε κατάλληλη χημεία και συνδυασμό. Μου αρέσουν οι ρούκι και νεαροί Έλληνες παίκτες, έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις».

Για την προηγούμενη θητεία του στον Άρη: «Είμαστε σε διαφορετική κατάσταση, η δουλειά τελείωσε εκείνη τη σεζόν. Τώρα είναι κάτι καινούργιο, τα πράγματα είναι αλλιώς, η διοίκηση είναι διαφορετική σε σχέση με πριν».

Δείτε επίσης: Premier League: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλες τις ομάδες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ