Εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Τζέντα, σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ την πίστα
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (25/3) τα δοκιμαστικά των οδηγών της Φόρμουλα Ένα στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Τζέντα, σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ την πίστα, όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας της σεζόν.
Οι επικεφαλής των ομάδων και οι οδηγοί κλήθηκαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, πριν από το δεύτερο γύρο των δοκιμαστικών, ο οποίος καθυστέρησε κατά 15 λεπτά.
Η αιτία ήταν ο πυκνός καπνός που έφτασε μέχρι την πίστα εν μέσω αναφορών, πως είχε ξεσπάσει φωτιά έπειτα από επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια αποθήκη πετρελαίου 18 της Aramco, χιλιόμετρα από την πίστα. Επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με το Associated Press.
Ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ανέφερε στην ομάδα του κατά τα πρώτα δοκιμαστικά ότι ένιωθε να μυρίζει καπνό. «Μυρίζει σαν να καίγεται κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το αυτοκίνητό μου ή άλλο αυτοκίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δεύτερος γύρος των δοκιμαστικών ξεκίνησε στις 19:15.
- Η Παπαδοπούλου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000μ. βάδην
- Σοβαρό περιστατικό στον σιδηρόδρομο: εκτροχιασμός υπηρεσιακού βαγονιού
- Η Άμπι Άντριους μοιράζεται την απίστευτη εμπειρία της στον Ολυμπιακό
- Τζούριτσιτς: «Η πρόκληση με τη Φιορεντίνα είναι μοναδική»
- Ολυμπιακός: Έφτασε τους 322 τίτλους με το 6ο Κύπελλο Ελλάδας